“stranger things daha fazla karakter öldürmeli”

“stranger things daha fazla karakter öldürmeli”


matarazzo daha fazla risk alınmasını istiyor


Stranger Things“, muhtemelen 2025 yılında yayınlanacak beşinci ve son sezonuna doğru ilerliyor. Oyunculardan Gaten Matarazzo geçtiğimiz günlerde MegaCon Orlando’ya katıldı ve kendisine dizinin ilk dört sezonunda herhangi bir değişiklik yapıp yapmayacağı sorulduğunda, daha fazla karakterin öldürülmesi gerektiğini söylemekten çekinmedi. Dizinin final sezonuna girerken Matarazzo, Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton ve Noah Schnapp gibi orijinal oyuncular geri dönüyor.

 

Matarazzo “Kulağa berbat gelebilir ama daha fazla insan öldürmeliyiz” dedi. “Eğer riskler çok daha fazla olsaydı bu dizi çok daha iyi olurdu, sanki bu çocuklardan herhangi biri her an tekmeyi basabilirmiş gibi. Hepimiz çok güvendeymişiz gibi hissediyorum.”

 

Dizinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, HBO’nun “Game of Thrones” dizisinin yayınlandığı dönemde yaptığını yapmayıp ana karakterlerini öldürmeme kararlarından dolayı diziyi uzun süredir savunuyor. 2022 yılında “Happy Sad Confused” podcast’ine verdikleri röportajda Duffer kardeşler, “Stranger Things”in karakterlerini öldürme konusunda şunları söylemişti:

 

Matt, “Bize inanın, yazı odasında tüm seçenekleri değerlendirdik,” dedi. “Sadece bir varsayım olarak, Mike’ı öldürürseniz, şöyle olur. … Bu iç karartıcı. Biz ‘Game of Thrones’ değiliz. Burası Hawkins, Westeros değil. Dizi artık ‘Stranger Things’ olmaktan çıkıyor çünkü gerçekçi davranmak zorundasınız, değil mi?”

 

Ross Duffer 2022’deki bir “Stranger Things” programında, dizinin 2. sezonunda kalıcı bir karakter haline gelen Sadie Sink’in Max’ini kalıcı olarak öldürmeye çok yaklaştığını söyledi. Karakter 4. sezonu Vecna’nın ellerinde kemikleri kırılmış ve gözleri kör olmuş bir şekilde komada tamamladı. Brown’ın canlandırdığı Eleven arkadaşını hayata döndürmeden önce Max teknik olarak bir dakika boyunca ölmüştü ancak Eleven’ın güçleri Max’i tamamen hayata döndürmeye yetmedi. 

 

Ross Duffer, “[Onu öldürmek] bir olasılık olarak tartışıldı,” dedi. “Bir süre için olacak olan buydu. Ama sonunda bu noktaya geldik… Sezonun sonunda biraz daha soru işaretiyle bitirmek istedik. Ortalık hala çok karanlık ve Max’in iyi olup olmayacağını gerçekten bilmiyoruz. Sezon 5’e doğru ilerlerken bunu havada bırakmak istedik.”

 

“Stranger Things 5” şu anda yapım aşamasında.