barry keoghan saddam filminde yer alıyor

barry keoghan saddam filminde yer alıyor


chernobyl yönetmeninden


Saltburn‘den tanıdığımız Barry Keoghan, yayınlandığı dönem hemen hemen herkesin konuştuğu dizi Chernobyl‘in yönetmeni Johan Renck‘in Saddam Hüseyin’in son günlerini konu alan yeni filmi Amo Saddam‘da rol almaya hazırlanıyor.

 

Keoghan, devrilen Irak diktatörünün yargılanması ve idamından önceki aylarda onu korumakla görevli bir Amerikan askerini canlandıracak. Film Will Bardenwerper’in çok satan kitabı The Prisoner in His Palace’a dayanıyor: Saddam Hussein, His American Guards, and What History Leaves Unsaid (Saddam Hüseyin, Amerikalı Muhafızları ve Tarihin Söylemedikleri) adlı, insanlığa karşı suç işlemekten yargılanana kadar Saddam’ı koruyan 12 ABD askerini anlatan çok satan kitaptan uyarlandı. Darby Kealey kitabı beyaz perdeye uyarladı.

 

“Saddam’ın idamından önceki altı ay içinde, askerimiz Saddam’a yakınlaşıyor, yüksek güvenlikli bir hapishaneye dönüştürülen bombalanmış bir sarayın bayat havasını paylaşırken, gerçek ve kurguyu ayıran ince çizgide geziniyor” diyor projenin tanıtım bülteninde. “Amo Saddam, 21. yüzyılı tanımlamaya başlayan Amerikan emperyal makinesiyle hesaplaşmaya çalışıyor.”

 

The Hollywood Reporter’a konuşan Renck, filmi “gerçekten sürükleyici, otantik bir şekilde” çekmeyi ve “savaş filmlerinin tipik mecazlarından” uzak tutmayı umduğunu söyledi. Filmin aksiyonu, Irak’taki işgal güçleri için bir üs olarak hizmet veren Camp Victory’de geçiyor. “Garip bir şekilde, bu bir hapishane filmi, bir savaş filmi ve neredeyse bir tür korku filmi. Biraz türler arasında gidip geliyor.”

 

Saddam rolü için henüz bir oyuncu belirlenmedi ama Renck “bölgeden, Arapça konuşan ve rolü gerçekçi bir şekilde canlandırabilecek gerçekten iyi bir aktör” aradığını söyledi.

 

Dublin doğumlu Keoghan, The Banshees of Inisherin filmindeki performansıyla Oscar’a aday gösterilmiş ve Emerald Fennell’in tartışmalı Saltburn filminde başrol oynamıştı. Yönetmen ise, HBO’nun Chernobyl’ini yöneterek Emmy kazanandı, Breaking Bad ve Bloodline’daki çalışmalarıyla tanınıyor. 

 

İlk çekimlerin sonbaharda yapılması planlanıyor.