blumhouse’un amiral gemisi imaginary, poltergeist izinden gidiyor

blumhouse’un amiral gemisi imaginary, poltergeist izinden gidiyor


anlamıştık...


Blumhouse’un en gaz korku filmi Imaginary‘nin yönetmeni Jeff Wadlow, Tobe Hooper’ın korku klasiği Poltergeist‘ın projesini etkilediğini söyledi.

 

“Orijinal Poltergeist bizim için önemli bir mihenk taşıydı,” diyor Wadlow SFX dergisine, kapağında Dune 2’nin yer aldığı yeni sayıda. “Poltergeist’ta korku ile önemsediğiniz bir aileniz olduğunda hissettiğiniz bu iyi huylu merak, heyecan ve duygu arasındaki dengeyi mükemmel bir şekilde kuruyordu.”

 

Imaginary’nin başrolünde DeWanda Wise, büyüdüğü eve geri döndüğünde peluş oyuncak ayısının sadece hayatta olmadığını, aynı zamanda onu terk ettiği için çok üzgün olduğunu gören Jessica rolünde.

 

Wadlow, Greg Erb (Playmobil: The Movie) ve Jason Oremland (Monster High: The Movie) ile birlikte kaleme aldığı senaryoyu yönetiyor. Oyuncu kadrosunda Pyper Braun, Tom Payne, Betty Buckley, Taegan Burns, Matthew Sato, Veronica Falcon ve Dane DiLiegro yer alıyor.

 

Wadlow şöyle devam ediyor: “Filmimizde bunun modern bir versiyonunu yapmaya çalıştık; terör, aile evinin güvenliğine bulaşan bu bilinmeyen varlıktan geliyor. Bunun Spielbergvari yönlerine de eğilmeye çalıştık. Ya her zaman hayal ettiğiniz bu şey gerçekten gerçekse? Bunun olumsuz tarafı ne olurdu? Bunu modern bir duyarlılıkla keşfetmeye çalışıyoruz.”

 

Diğer esin kaynakları arasında Blumhouse’un “ebeveynleri ve çocukları kullanma biçimi nedeniyle” Sinister serisinin yanı sıra “gerçek bir bakış açısına sahip bir düşmanınız olduğu için” M3GAN ve Happy Death Day yer alıyor. 

 

Imaginary, 8 Mart 2024 tarihinde vizyona girecek.