yılan hikayesine dönen spawn uyarlaması bu sefer olacak gibi

yılan hikayesine dönen spawn uyarlaması bu sefer olacak gibi


yazarlar belli, başrolde jamie foxx


Seksenler sonu ve doksanlar başında çizgi roman dünyası adına en dikkat çeken işlere imza atan Todd McFarlane‘in neredeyse 20 yılını harcadığı Spawn uyarlamasından taptaze haberler var. Yılan hikayesine dönen proje bu sefer muradına erecek gibi görünüyor.

1997 yapımı Spawn uyarlamasının başarısızlığının ardından ince elenmiş, sık dokulmuş yeni bir uyarlama için kolları sıvayan McFarlane’den projeye dair son haberleri 2020 yılında almıştık. Aradan geçen iki sene içerisinde ise proje adına hiçbir gelişme yaşanmamıştı. Bugün gelen bir haber ise Spawn’un senaristlerini ve başrolünü bulduğunu işaret ediyor.

The Fighter, Joker, 8 Mile ve Finest Hour gibi filmlerde çalışan Scott Silver; The Falcon and the Winter Soldier ve Captain America: New World Order gibi Marvel Sinematik Evreni yapımlarında adı geçen Malcolm Spellman ve 2017 yapımı rock belgeseli Yesterday Was Everything ile tanınan Matthew Mixon üçlüsü, yeni Spawn uyarlamasının senaryosunu kaleme alacak isimler olarak duyuruldu. Son dönemde ortaya çıkardığı işlerle korku sineması adına hayli başarılı filmlere imza atan Blumhouse‘un prodüktörlüğünde çekilecek filmin başrolünü ise Jamie Foxx üstlenecek. 2017 yılında Foxx’un Spawn’a hayat vereceği gündeme gelmiş ve takip eden yıllarda Foxx’un projeden ayrıldığı bizzat McFarlane tarafından açıklanmıştı. Dün paylaşılan haber ise Foxx’un projeye geri döndüğünün altını çiziyor.

Projenin yönetmen koltuğunda oturacak isim hala belirsiz ancak McFarlane, bu duruma dair şu açıklamalarda bulunmuş: “Birinci sınıf oyunculara, birinci sınıf prodüktörlere, birinci sınıf senaristlere ve birinci sınıf görüntü yönetmenlerine sahip olduğunuz bir projenin yönetmeninin de birinci sınıf bir isim olmasını istersiniz, değil mi? Benim cevabım ‘evet’.”

Spawn‘un vizyon tarihi bir yana, prodüksiyon aşamasına ne zaman geçileceği bile şimdilik belirsiz. Projede adı geçecek yönetmeni duymak için de merakla bekliyoruz. Kolaylıklar diliyoruz McFarlane.