into the spider-verse şarkısı sunflower rekorları altüst etti

into the spider-verse şarkısı sunflower rekorları altüst etti


riaa sertifikası nedir?


Post Malone’un Spider-Man: Into the Spider-Verse şarkılarından “Sunflower“, RIAA Double-Diamond statüsünü alan ilk single oldu.

 

RIAA’nın 8 Şubat Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre Post Malone ve Swae Lee’nin Spider-Man: Into the Spider-Verse single’ı tarihte çift elmas alan ilk şarkı oldu, yani 20 milyon satışa eşdeğer bir satış rakamına ulaştı.

 

2018 yılından beri aklımızı alan animasyon süper kahraman filmi için yayınlanan “Sunflower”, listeye ilk girişinden sadece iki ay sonra Billboard Hot 100’ün zirvesine yerleşti. Post Malone’un üçüncü, Swae’nin ise ilk 1 numara hiti oldu.

 

Kasım 2022’de “Sunflower”, Lil Nas X ve Billy Ray Cyrus’un “Old Town Road” şarkısını geçerek RIAA tarihinin en yüksek sertifikalı single’ı oldu ve o sırada sadece 17x platin plak almıştı. Şarkının çift elmas statüsü, 20 milyondan fazla akış veya indirme ile şu anda 20 kat platin olduğu anlamına geliyor.

 

RIAA sertifikası, Amerika Birleşik Devletleri’nde şarkıcıların sattığı albüm ve single sayısına göre verilen bir ödül. Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) adlı kuruluş tarafından veriliyor. Sertifikanın altın, platin, multi-platin, elmas gibi birçok türü bulunuyor. 

 

RIAA sertifikası 500.000 kopya: Altın albüm.

RIAA sertifikası 1.000.000 kopya: Platin albüm.

RIAA sertifikası 2.000.000 kopya: Multi-Platin albüm

RIAA sertifikası 10.000.000 kopya: Elmas albüm.

 

Geçtiğimiz yıl Post, tarihteki en çok elmas single’a sahip sanatçı unvanını kazanmıştı. Post’un “Sunflower” dışında kilometre taşına ulaşan yedi şarkısı daha var: “White Iverson,” “Congratulations” (Quavo ile birlikte), “I Fall Apart,” “Rockstar” (21 Savage ile birlikte), “Psycho” (Ty Dolla $ign ile birlikte) “Better Now” ve “Circles.”