roger federer’in tenis kariyerindeki son 12 günü anlatan belgesel geliyor

roger federer’in tenis kariyerindeki son 12 günü anlatan belgesel geliyor


prime video satın aldı


Prime Video, Roger Federer‘in profesyonel tenis kariyerinin son 12 gününü anlatan uzun metrajlı bir belgesele yeşil ışık yaktı.

 

Henüz ismi açıklanmayan belgesel, Prime Video tarafından “Roger Federer’in şanlı kariyerinin son 12 gününü anlatan samimi bir belgesel” olarak tanımlanıyor. Aslen hiçbir zaman halka açık bir şekilde izlenmesi amaçlanmamış bir video filmi olan film, son yirmi yıldır hayatını şekillendiren bir oyuna ve hayranlarına veda ederken Federer’i en savunmasız ve samimi haliyle yakalıyor.” Filmde Federer’in Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Andy Murray gibi rakipleri ve arkadaşlarıyla yapılan röportajlar da yer alıyor.

 

Filmin yönetmenliğini Amy Winehouse belgeseli “Amy” (2015), BAFTA ödüllü “Senna” (2010), “The Warrior” (2001) ve “Diego Maradona” (2019) ile Oscar ve BAFTA kazanan Asif Kapadia üstleniyor. 

 

Federer, “Başlangıçta amacım profesyonel tenis kariyerimin son anlarını yakalamaktı, böylece daha sonra aileme ve arkadaşlarıma gösterebilecektim” diyor. “Kariyerim boyunca, özellikle önemli anlarda ailemleyken kayda alınmaktan çekinirdim. Ancak bunu çekmekte bir sakınca görmedim çünkü hiçbir zaman paylaşacağımı düşünmemiştim. Bununla birlikte, çok güçlü anlar yakaladık ve bu son derece kişisel bir yolculuğa dönüştü. Geniş küresel erişimleri ve film endüstrisindeki önemli varlıkları nedeniyle Prime Video ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sayede tenisteki son günlerimin hikayesi hem tenis meraklıları hem de dünya çapındaki daha geniş kitleler nezdinde yankı bulacak.”

 

Ünlü tenis kariyeri boyunca Federer 20 Grand Slam tek erkekler şampiyonluğu kazanarak Djokovic (24) ve Nadal’ın (22) ardından üçüncü sırada yer aldı ve sekiz Wimbledon zaferi elde etti. Belgeselin 2024 Wimbledon Şampiyonasına denk gelecek şekilde Temmuz ayında gösterime girmesi bekleniyor.