tim burton’ın yeni filmi barbie benzeri bir meta kadın hikayesi olacak

tim burton’ın yeni filmi barbie benzeri bir meta kadın hikayesi olacak


önce beetlejuice 2


Beetlejuice Beetlejuice” adıyla 6 Eylül’de vizyona girecek olan Beetlejuice 2’den sonra “Tim Burton” için sırada ne var? Deadline’ın haberine göre yönetmen “Attack Of The Fifty Foot Woman”ın yeniden yapım filmi için Warner Bros. ile tekrar bir araya gelecek. Burton, belki de en çok ikonik posteriyle bilinen 1985 yapımı bilim kurgu kült filmini yeniden çekecek. Gone Girl’ün arkasındaki yazar Gillian Flynn ise filmin senaryosunu kaleme alacak.

 

Geçen yaz “Barbie”nin Hollywood’u kasıp kavurmasının ardından Warner Bros’tan kadın merkezli bir film daha mı geliyor? Yoksa Burton 1996 yapımı “Mars Attacks!” gibi bir başka tür nostaljisi projesi mi sunuyor? Her halükarda Burton ve Flynn’in birlikte çalışması dikkatleri üstüne çekiyor ve “Attack Of The Fifty Foot Woman”ı hemen göz atılması gereken bir proje haline getiriyor.

 

1958’de çekilen orijinal filmi izlememiş olanlar için; filmde Allison Hayes uzaylılarla karşılaştıktan sonra dev bir kadına dönüşen zengin bir varisi canlandırıyor. Hayes’in görmezden gelinemeyecek kadar büyük bir sorun haline gelmesiyle birlikte, tüm bu yaşananlar Hayes’in çapkın kocasıyla zaten sorunlu olan ev hayatını daha da karmaşık hale getiriyor. Flynn’in bilimkurgu klasiğine, 21. yüzyılda kadınlık üzerine “Barbie” benzeri bir meta-yorumla tamamlanan keskin bir güncelleme getireceği düşünülüyor.

 

 “Attack Of The Fifty Foot Woman”ın çekimleri yakında başlarsa, önümüzdeki yaz sinemalarda olacağını düşünüyoruz.