GAME OF THRONES: 4×2 DEDİKODUSU

GAME OF THRONES: 4×2 DEDİKODUSU


1 Nikah 1 Cenaze


‘The Lion and The Rose’, Game of Thrones’un sezon prömiyerinde yeterince şiddet göremedik diyen kana susamış hayranları doyuracak şekilde başladı. Oyuncak araba yerine Valyrian çeliğinden kılıç hediye edilen veletlerin, yakalambaç oynayamadan büyüyen böylece oyunun kurallarını karıştırıp insan öldüren gençlerin diyarı Westeros’ta bir kızcağız, köpeklere mama edilmek suretiyle katledildi. Robb Stark’ı acımasızca bıçaklayan Roose Bolton’ın oğlu Ramsay, ‘Armut dibine düşer’i kanıtlarcasına sadece güzel olduğu için ne idüğü belirsiz bir genç kızı öldürürken, kısırlaştırdığı yeni evcil hayvanı Theon Greyjoy’u da gezdirmeye çıkardı.

 

 

 

Lannister ailesinin, hobi olarak birbirinin kuyusunu kazan cüce, çorak ve canavar kardeşlerinden Tyrion ve Jamie arasında kötü gün dostluğu filizlendi. Jamie, fizik tedavisi için ödemesini cumhuriyet altınıyla yaptığı bir kiralık asker tutarken; Tyrion, erkeklerin klasik ayrılma yöntemi ters psikoloji ile Shae’yi daha güvenli topraklara gönderdi.

 

 

 

 

‘Mor Düğün’den önceki kutlamada, dedesi Tywin Lannister’ın beşi bir yerde yerine Valyrian kılıcı hediyesine dondurma alınan çocuk gibi sevinen kral müsvettesi Joffrey, yeni oyuncağı ile amcası Tyrion ve eski nişanlısı Sansa’nın ‘Taş olsa çatlar’ sabırlarını denedi.

 

 

3. sezonda tatlı bir çocuk olarak bıraktığımız Bran, karşımıza ergenliğinin en çirkin dönemlerinde ve rüyetlerinin müptelası olmuş bir şekilde çıktı.  Sureti olan bir ağacı navigasyon aleti olarak kullanan Bran’e, aylardır iki kelam edemediğimiz Hodor’un tepkisi “Hodor” oldu.

 

 

 

Joffrey, Amerika’nın Sherlock’unda hem ‘The Woman’, hem de ‘Moriarty’ olan, Game of Thrones’ta ise Prenses Diana’cılık oynayan Margaery’e (Long live The Queen!), sevgisinin teminatı bir öpücük ile nikahı bastıktan sonra, Burning Man’i andıran düğün kutlamalarına geçti. Joffrey, düğün çalgıcılarından Sigur Rós’u üzerine bir dolarlık banknotlar atarak sahneden gönderirken, naip kraliçe Cersei ve gizli aşkı Jamie rakiplerini tenha köşelerde tehdit etti.

 

 

 

 

 

Her sezonun dokuzuncu bölümünde bizi sürpriz ölümlerle üzen Game of Thrones, 1 düğün 1 cenaze diyerek, 31 bölümdür ölmesini beklediğimiz Joffrey’i nihayet hakkın rahmetine kavuşturdu. Yedi cennet, yedi cehennem olduğuna inanılan Westeros topraklarından zehirlenerek göç eden Joffrey’nin yedi cehennemin her birinde buhar banyoları yapmasını umuyor, ruhuna el fatiha okuyoruz.