FIGHT CLUB’IN HAKKINDAKİ EN KAPSAMLI KOMPLO TEORİSİ

FIGHT CLUB’IN HAKKINDAKİ EN KAPSAMLI KOMPLO TEORİSİ


Okumadan Geçmeyin


Chuck Palahniuk’un öve öve bitiremediği, Marla’nın oyununu bozan Jack Durden ile tanışın.

 

Her şey 1999’da Fight Club’ın filminin yayınlanmasıyla başladı. David Fincher’ın, Edward Norton’ın, Brad Pitt’in ve Helena Bonham Carter’ın elinin değmesiyle; modern zamanların en büyük efsanelerinden biri doğdu. Bugün bile en az 4 erkek bir araya geldiğinde kendilerine bir “Döğüş Kulübü”, “Dayak Kulübü”, “Taksiciye Ters Gidenler Kulübü” kurmanın hayallerini kuruyor. İnsanlığı böylesi etkilemiş ve etkilemeye devam eden bir film hakkında, teorilerin bittiği gün tükendiğimiz gündür.

 

Fight Club’ın yazarı Chuck Palahniuk’un Facebook ve Twitter sayfasından bayılarak paylaştığı JackDurden.com, film hakkındaki tüm komplo teorilerini baştan yazıyor. Sitenin en büyük teorisi, Marla’nın aslında gerçek olmadığı. Eğer 20 dakikanızı ayırıp sitede yazılanları okursanız, bizim gibi Marla’nın olmadığına ikna olacaksınız. Teorisinin ispatlarını madde madde açıklayan Jack Durden; Marla ile Tyler'ın aynı kıyafetleri giymesinden mastürbasyon manifestosuna kadar her şeyi masaya yatırıyor.

 

 

Filmi sahne sahne izleyip yorumlayan, Ceviz Kabuğu’nda tartışıyormuşçasına kanıtlarla gelen, insanın film hakkındaki tüm algısını değiştiren JackDurden.com’un arkasındaki kişi ise New York’ta yaşayan Andrew isimli bir genç.

 

Marla’nın olmadığına ikna olanlar ve ikna olmayanlarla ayrı ayrı görüşmek istiyoruz.