ALEX & MILES: “THE BEATLES’TIK, THE FAST & THE FURIOUS OLDUK”

ALEX & MILES: “THE BEATLES’TIK, THE FAST & THE FURIOUS OLDUK”


2008 vs. 2016


Dün resmi yayınlanma tarihi açıklanan yeni The Last Shadow Puppets albümü Everything You’ve Come To Expect, en güzel 1 Nisan şakalarından biri olarak tarihe geçecek. İlk single Bad Habits’le siftahını yapan kayıt hakkında en çok merak edilen konulardan biri, ilk albüm The Age of the Understatement’la benzeşip benzeşmediği. Bu sorunun cevabını NME’ye verdikleri röportajda kısmen cevaplayan Alex Turner ve Miles Kane, bugün de yeni imajları hakkında konuşarak aradan geçen 8 yılın ne gibi farklılıklar getirdiğinin altını çizdiler.

İkili, 2008 The Last Shadow Puppets’ı ve 2016 The Last Shadow Puppets’ı arasındaki görüntü farkını şu cümleyle açıklıyor: “O zaman The Beatles’tık, şimdi ise The Fast & The Furious’ız.”

Bu cümleyi kurduktan sonra albümdeki favori şarkılarını da açıklıyorlar: Albümle aynı ismi taşıyan şarkı. Şarkının bugüne kadar en fazla aşama kaydettikleri iş olduğunu söylüyorlar. Albüm için son yazılan bestelerden biri olan Everything You’ve Come To Expect’i aynı zamanda en iddialı yeni TLSP parçası olarak tanımlıyorlar.

Bir de ekstra bilgi verelim: Yeni The Last Shadow Puppets albümünün kapağındaki fotoğrafın, 1969 yılında çekilmiş bir Tina Turner fotoğrafı olduğunu biliyor muydunuz?