WACO: BİR TARİKAT POLİSİYESİ

WACO: BİR TARİKAT POLİSİYESİ


Michael Shannon ve Taylor Kitsch bir arada


The Weinstein Company, ABD tarihinin gördüğü en büyük tarikat olaylarından biri olan Waco Kuşatması’nı Spike TV ‘de yayınlanacak bir mini dizi için televizyona taşımaya hazırlanıyor.

waco-katliami

 

1993 yılında ABD’nin Teksas eyaletinde yaşanan, 51 gün süren ve 100’e yakın insanın hayatını kaybettiği Waco Kuşatması’nı anlatacak dizide Michael Shannon’ın Gary Noesner isimli FBI çalışanı bir arabulucuyu, Taylor Kitsch’in ise Branch Davidians tarikatının lideri David Koresh’i canlandıracağı kesinleşti. Dizinin senaryo ekibinde bulunan John Erick Dowdle ve Drew Dowdle kardeşler senaryo çalışması için, bu kuşatmadan sağ kalan 9 kişiden biri olan David Thibodeau’nun yazdığı A Place Called Waco ve Michael Shannon’ın canlandırdığı karakter olan Gary Noesner’in kaleme aldığı Stalling For Time: My Life as an FBI Negotiator isimli kitaplardan yararlanılacağını açıkladılar.

taylor-kitsch

 

İlgi çekici hikayesi ile bizleri ekran başına kilitleyeceğini düşündüğümüz Waco, akıllara “Yoksa yeni bir True Detective mi geliyor?” sorusunu getirdi.

Mini dizinin ne zaman başlayacağı henüz belli değilken bu hikayenin Amerikan televizyonunda daha önce de kullanıldığı The X-Files’ın The Field Where I Died ve South Park’ın Two Guys Naked in Hot Tub bölümlerine de göz atabilirsiniz.