YAVUZ ÇETİN VE KERİM ÇAPLI’YI ANLATAN BLUE’DAN HARİKA FRAGMAN

YAVUZ ÇETİN VE KERİM ÇAPLI’YI ANLATAN BLUE’DAN HARİKA FRAGMAN


21 Nisan'da vizyonda!


90’larda Türkiye rock sahnesine damga vuran Blue Blues Band ve onu şekillendiren iki isim Yavuz Çetin ve Kerim Çaplı’yı anlatacak belgesel Blue’dan bambaşka bir fragman daha yayınlandı.

Zamanının çok ötesinde, Türkiye’de blues deyince akla gelen ilk isimlerden biri olan Yavuz Çetin ve 1969’daki efsanevi Woodstock festivalinde Jimi Hendrix ile aynı sahneyi paylaşan Kerim Çaplı’nın hayatlarına ışık tutacak belgesel, ilk gösterimini dün akşam 36. İstanbul Film Festivali’nde yaptı. Yolları Blue Blues Band’de kesişen iki dahi müzisyenin sıra dışı hayatlarına, zamansız kayıplarına ve müzikal yolculuklarına odaklanacak Blue, 21 Nisan’da vizyona giriyor.

90’ların başında Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil tarafından kurulan Blue Blues Band, davulda Kerim Çaplı ve basta Sunay Özgür ile başladığı yolda herhangi bir kayıtları bulunmamasına rağmen yaptıkları cover’lar ve efsanevi sahne performanslarıyla rock sahnesinin altını üstüne getirmişti. Mutlugil ve Özgür’ün yanı sıra Teoman, Nejat İşler, Erkan Oğur, Yavuzcan Çetin, Göksel, Aylin Aslım, Taner Öngür, Tansu Eksek, Melis Danişmend, Batuhan Mutlugil ve Gür Akad gibi isimlerin anı ve yorumlarına yer veren belgeselde Kerim Çaplı’nın kayıp albümü de yer alıyor.

blue-blues-band--

Müzikal serüvenlerinin yanında kendileriyle, sistemle, müzikle ve basma kalıp gerçekliklerle yoğun bir mücadele içinde olan iki dehanın Türk rock ve blues sahnesine getirdiği çığır açan yenilikleri; Blue Blues Band’in yaşayan üyeleri, diğer müzisyenler, aile fertleri ve arkadaşları anlatacak.

Mehmet Sertan Ünver yönetmenliğinde hayata geçen Blue’nun yapımcısı Suzan Güverte, sunucusu ise Yekta Kopan.

Filmin tema müziğini ise Mutlugil ve Özgür ile beraber Yavuz Çetin’in müziğe en az onun kadar tutkulu oğlu Yavuzcan Çetin besteledi.

Türkiye’nin değil, dünyanın en iyi müzisyenleri arasında sayılabilecek, müzikal anlamda ülkemizin başına gelen en vizyoner iki efsanenin yoğun yaşamlarını anlatan Blue’nun fragmanını izlerken bile içinizde bir şeyler çıt edecek.