YURT DIŞI MÜZİK SAHNESİ ONU KONUŞUYOR: MELİS

YURT DIŞI MÜZİK SAHNESİ ONU KONUŞUYOR: MELİS


Yeni The Next Big Thing


The Next Big Thing neydi? Her tarafından yetenek fışkıran kişiydi. Bir şarkısıyla/videosuyla bile “Bu olmuş, büyür, önünü alamayız, hızına yetişemeyiz” dediğimiz kişiydi. Elimizde böyle biri var ve önü cayır cayır açık!

Prestijli Complex UK ve NYLON Magazine tarafından bugüne kadar yayınladığı iki şarkısının galası yapılan; The Line Of Best Fit, EARMILK ve Disco Naïveté gibi mühim mecralarda övgüler eşliğinde bahsedilen; tüm müzik sitelerindeki içerikleri toplayıp çarparak bünyesinde toplayan müzik mabedi Hype Machine’de bir haftada 2 numaraya yükselen yetenek abidesinin adı Melis.

melis

Melis? Var mı bir Türklük? Evet! Yarı Türk, yarı Çek Melis; Prag’da büyüdükten sonra rotasını Berlin’e çeviriyor. Tam ismi ise Melis Soyaslanová.

Melis’in müzik hikayesi Josh Christopher’la beraber kurduğu IYES isimli grupla başlıyor. Indie/electronica’yı günü gününe takip edenlerin yabancı olmadığı IYES, History isimli bir albüme sahip.

Melis’i bugün sayfalarımıza konuk etmemizi sağlayan müthiş ilk single/videosu Love Song Idea, Complex UK’de galasını geçtiğimiz haftalarda yaptı. Guy Ritchie’nin son filmi King Arthur’da oynayan; Game of Thrones’un Robb Stark’ı Richard Madden ve Sherlock’un Irene Adler’ı Lara Pulver haricinde Bryan Cranston, Steve Buscemi, Timothy Spall, Anna Paquin, Terrence Howard, Greg Kinnear, Rachelle Lefevre, Anneika Rose, Benedict Wong, Geraldine Chapline ve Holliday Grainger’i kadrosunda barındıracak yeni Black Mirrror adayı dizi Philip K. Dick’s Electric Dreams’te rol almaya hazırlanan Georgina Campbell’ın karşımıza çıktığı videosu ile Love Song Idea ilk dinleyişte aklımızı alıyor.

Love Song Idea’nın devamı ise, dün NYLON Magazine tarafından galası yapılan bir diğer Melis harikası Flower’la geliyor. Şarkıların kalitesi, Melis’in singer/songwriter ekolüne taze hava teneffüs ettiren ruh dolu ve alıp götüren yorumu şu ana kadar prestijli yayın organlarınca kaşık kaşık övgüyle taçlanmış durumda.

Love Song Idea ve Flower’ın bizleri çıkaracağı yol ise çok yakında yayınlanacak Parallels isimli EP olacak. Açıkçası bu EP’yi fazlasıyla merak ediyoruz, sizlerin de bugüne kadar yayınlanan iki Melis şarkısıyla tanış olduktan sonra aynı hisleri taşıyacağınıza eminiz.

Açılın; The Next Big Thing geliyor!