YENİ MICHAEL MANN DİZİSİ HUÊ 1968 CEPHESİNDE HAREKETLENMELER

YENİ MICHAEL MANN DİZİSİ HUÊ 1968 CEPHESİNDE HAREKETLENMELER


Savaşmayın dizi çekin


Beyaz perdedeki başarısını televizyon ekranlarında tekrar konuşturma yolunda olan usta yönetmen Michael Mann, daha önce de birkaç diziyi elden çıkarmış olsa da bu sefer prosedürleri ardında bırakarak farklı bir formatta ilerliyor. ABD’nin Vietnam’da kazanmadığı savaşı anlatmaya hazırlanan yönetmenin, Huê 1968 ismiyle bir mini seriye girişeceği birkaç ay öncesinden belli olmuştu. Şimdi de kapı gibi sinopsis ve diğer detaylar geldi!

michael-mann

Mark Bowden’ın aynı isimli kitabından olay örgüsüne bağlı kalınarak 8-10 bölümlük mini dizi formatına uyarlanacak Huê 1968’in haklarını, Mann ve Michael De Luca elinde bulunduruyor. 

“31 Ocak 1968 gününün erken saatlerinde, Kuzey Vietnam’dan Güney’e daha sonra Tet Saldırısı olarak anılacak yüzlerce bombardıman gerçekleşir. Büyük bir kıyıma uğrayan Vietnam’ın eski başkenti Huê, birkaç saat içinde ele geçirilir. ABD’li komutanların kapsamını ve gücünü kabul etmeyi reddettiği karşı kuvvetlerle arasında günlerce süren ölümcül savaşın ardından tekrar el değiştiren şehir, sonrasında bulunan yüzlerce toplu mezar ve ölümle tarihe Huê Katliamı olarak geçecektir.”

Çekimlerine bu yılın sonlarına doğru başlanması planlanan dizinin bütün bölümlerini Michael Mann yönetmeyecek olsa da, baştan sona yaratıcı vizyon yönetmenin emin ellerinde olacak. 2018 gibi FX ekranlarında yakın tarihimizin en büyük kıyımlarından birine tanık olacağız.