AMERICAN GANGSTER’IN NASIL DOĞDUĞUNU ANLATAN FİLM GELİYOR

AMERICAN GANGSTER’IN NASIL DOĞDUĞUNU ANLATAN FİLM GELİYOR



Ridley Scott sinematografisinin önemli parçalarından biri olan American Gangster’ın öncesini anlatan film onayı kaptı.

2007 yılında vizyona giren; kadrosunda Denzel Washington, Russell Crowe, Josh Brolin, Chiwetel Ejiofor ve RZA‘in bulunduğu American Gangster, 1960’ların Harlem’inde geçen çeteleşmeyi ve bölgenin hakimi olmak isteyen bir adamın hikayesiyle karşımıza gelmişti.

Bu sene onuncu yılını kutlayan film, tekrar Hollywood’un radarına girmiş olacak ki hikayenin devamı ve öncesiyle ilgili konuşulan dedikodular doğru çıktı. Bu hafta doğrulanan bu gelişmelere göre filmde tanık olduğumuz zaman diliminde yaşananlardan önce neler olduğunu bize açıklayacak yeni bir film geliyor.

İki buçuk saatlik süresine rağmen başarılı oyunculuklar ve hikayesiyle tekrar tekrar izlenebilecek kalitede bir Ridley Scott filmi olan American Gangster’ın hikayesini öğreneceğimiz yeni filmde, Narcos’un yaratıcılarından Chris Brancato’da ekipte yer alıyor. Filmle ilgili en büyük muhtemel gelişme ise müziklerinin Kendrick Lamar’ın yapma ihtimali. Henüz kesinleşmiş olmamasına rağmen büyük ihtimalle gerçekleşmesi gerekn ortaklığın sonuçları bizleri şimdiden epey bir heyecanlandırmış durumda.

Filmin müzikleri demişken American Gangster’ın etkileyici atmosferinin etkisinde kalan isimler arasında yer alan Jay Z de filmle aynı yıl içinde  American Gangster isimli bir albüm yayınlamıştı.