FELICITY JONES’UN BAŞROLÜNDE OLDUĞU ON THE BASIS OF SEX’TEN FRAGMAN

FELICITY JONES’UN BAŞROLÜNDE OLDUĞU ON THE BASIS OF SEX’TEN FRAGMAN


ABD'nin ilk kadın hakiminin hayat hikayesi


Star Wars‘un inanılmaz iyi spin-off’u Rogue One‘la her telden insanın gönlüne taht kuran Felicity Jones, bu sefer ağır bir rolün altına giriyor. ABD’nin ilk kadın hakimi olan Ruth Bader Ginsburg‘ün hayatını anlatacak filmde, kendisini Felicity Jones canlandırıyor.

felicitiy

Dünya kadın hakları için yaptığı önemli girişimler ve çalışmalarla tanınan ABD’nin ilk kadın hakimi Ruth Bader Ginsburg‘ün, hayatı boyunca cinsiyetçilik ve kadın hakları için yaptığı çalışmaların derinliklerini bize izletecek filmde, Felicity Jones’un, The Theory Of Everything‘den sonra ikinci bir Oscar adaylığına yakın olduğu söyleniyor. Sevilen drama The Leftovers‘dan tanıdığımız yönetmen Mimi Leder‘ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosu da bir hayli geniş. Armie Hammer, Justin Theroux, Kathy Bates, Sam Waterston, Jack Reynor, Stephen Root gibi isimler, filmde Felicity Jones’a eşlik edecek. Geçen sene oynadığı Call Me By Your Name‘le popülaritesini üç, dört katına çıkaran Armie Hammer, filmde baş kahramanımız Ruth Bader Ginsburg’ün hayat arkadaşı ve en büyük destekçisi Marty Ginsburg‘ü canlandırıyor.

Film, Altın Küre ve Oscar törenlerine yakın olan, ödül sezonunun son zamanlarında, 25 Aralık’ta ABD’de vizyona girecek. Ülkemiz için henüz belirilenmiş bir tarih yok.