NICHOLAS HOULT İLE J.R.R. TOLKIEN’IN GENÇLİĞİNE İNİYORUZ

NICHOLAS HOULT İLE J.R.R. TOLKIEN’IN GENÇLİĞİNE İNİYORUZ


Tolkien'dan ilk trailer


Hobbit ve The Lord of the Rings serilerinin yazarı, fantastik edebiyatın kült ismi J.R.R. Tolkien’ın yaşamını ve Orta Dünya’yı yaratma sürecini konu alan, Tolkien’dan bir trailer yayınlandı.

nicholas-houltun-j-r-r-tolkieni-canlandirdigi-tolkien-biyografisinden-fragman-yayinlandi-2-filmloverss

Nicholas Hoult’un J.D. Salinger’dan sonra J.R.R. Tolkien’ı canlandırdığı biyografik filmde genç aktöre ve yazarı eşi Edith Bratt rolüyle Lily Collins, eşlik ediyor.

Tom of Finland filminden hatırladığımı Dome Karukoski‘nin yönetmen koltuğuna oturduğu film; çocuk ailesini kaybeden J.R.R Tolkien’ın okul döneminde tanıştığı arkadaşlarıyla geliştirdiği dostluk, sevgi ve sanatsal ilhamı bulma sürecini anlatacak. Tam olarak I. Dünya Savaşı’na denk gelen dönemde geçen film, Tolkien’ın savaş döneminde yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak Orta Dünya’yı yaratma sürecine ortak olacağız.

David Gleeson ve Pride’ın senaristlerinden Stephen Beresford ikilisinin senaryosunu üstlendiği film, oyuncu kadrosunda Colm Meaney, Patrick Gibson, Anthony Boyle ve Craig Roberts gibi isimler de yer alıyor. ABD’de 10 Mayıs’ta vizyona girecek olan filmin ülkemizdeki vizyon tarihi henüz belli değil.