harmony korine’in hayal dünyası yeni gucci kitabıyla birleşiyor

harmony korine’in hayal dünyası yeni gucci kitabıyla birleşiyor


gucci by harmony korine


28 Mayıs’ta Roma’da gerçekleşecek Gucci Cruise 2020 defilesi öncesi Pre-Fall 2019 kampanyası henüz yayınlanmışken, İtalyan modaevi Gucci, sinema dünyasının önemli isimlerinden biriyle yeni bir kitap projesi hazırladı.

Gucci by Harmony Korine isimli kitap, Pre-Fall 2019 kampanyasını ve koleksiyonunu kendi hayal dünyasından karakterler ve çizimlerle birleştiren ABD’li yönetmen, sanatçı ve senarist Harmony Korine’in imzasını taşıyor. Son olarak yedi yıl önce Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Ashley Benson ve James Franco’nun başrollerini paylaştığı Spring Breakers‘la izlediğimiz Harmony Korine, “stoner friendly” yeni filmi The Beach Bum’ı 22 Mart’ta yayınlamıştı. Ülkemizde vizyon şansı bulamayan filmin dünya çapında vizyona girmesinden sonra yeni projesine el atan Korine, ünlü modaevine kendi yorumunu getirdiği yeni projesiyle karşımızda.

Antik kentler Ercolano ve Pompeii’de çekilen fotoğrafların yer aldığı kitapta, bu fotoğraflar Korine’in illüstrasyonları ile bir araya geldi. Geleceği anlamak için geçmişi doğru bilmemiz gerektiğini her fırsatta dile getiren Gucci’nin kreatif direktörü Alessandro Michele, bu kitapla Gucci’nin sanat ve tarihle kurduğu yakın ilişkinin sınır tanımadığını düşünüyor.

Popüler kültürün önemli duraklarından biri olan Londra merkezli yayınevi IDEA Books etiketiyle Haziran’da yayımlanması planlanan kitap, Floransa’daki Gucci Garden ve New York’taki Gucci Wooster Bookstore‘da ilk olarak sınırlı sayıda satışa çıkacak.