transparent dizisinin yaratıcısı jill soloway, red sonja’nın başına geçecek

transparent dizisinin yaratıcısı jill soloway, red sonja’nın başına geçecek



Yapım aşamasında yaşadığı sorunlar yüzünden sürekli aksayan ve bir türlü hayata geçemeyen Red Sonja filmi, sonunda aradığı yönetmeni buldu. Hakkında ortaya çıkan cinsel taciz suçlamalarının ardından projeyi yarım bırakan Bryan Singer’dan boşalan yönetmen koltuğuna, Amazon’un Altın Küre ödüllü dizisi Transparent’ın yaratıcısı Jill Soloway oturacak.

1985 yapımı Red Sonja filmi, Brigitte Nielsen ve Arnold Schwarzenegger’in başrolünde yer aldığı versiyonuyla çok da beğenilmemişti. O zamandan bugüne tarihin tozlu sayfalarında kalan Red Sonja, çizgi roman dünyasının sinemayla iç içe geçtiği bu dönemde geri getirmek için son derece uygun bir kahraman olarak öne çıkıyor.

Bir süredir arayışını sıklaştıran Amazon, Altın Küre ödüllü dizisi Transparent’ın yaratıcısı Jill Soloway’i filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yapmak üzere kadroya dahil etti. “Bu güçlü mitolojiyi keşfetmek ve bir kadın kahramanı bir şekilde gerçeğe dönüştürmenin ne demek olduğunu anlatmak istiyorum. Red Sonja’nın epik dünyasını beyaz perdeye taşımak için sabırsızlanıyorum.” açıklamasıyla projeye %100 hazır olduğunun altını çizen Soloway’in ilk işi, film için doğru oyuncu kadrosunu bulmak olacak. Çizgi romanlarında fiziksel ve psikolojik olarak güçlü bir karakter imajı çizen Red Sonja’yı kimin canlandıracağı büyük merak konusu.