yaşayan efsane steven meisel’in lensinden stranger things’in jonathan’ına bakıyoruz

yaşayan efsane steven meisel’in lensinden stranger things’in jonathan’ına bakıyoruz


yeni sezon öncesi biraz da moda


Loewe, 2020 İlkbahar/Yaz koleksiyonunu görücüye çıkaracağı Paris Moda Haftası öncesinde, efsane fotoğrafçı Steven Meisel’in lensinden Stranger Things’teki Jonathan rolüyle tanıdığımız Charlie Heaton’ın yıldızı olduğu kampanyaya ait bir kare paylaştı.

Moda fotoğrafçılığı tarihinin en prestijli isimlerinden olan Meisel; Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, François Nars ve Laura Mercier gibi moda dünyasında iz bırakmış isimleri keşfetmiş ve popüler hale getirmişti. 2009 yılında yayınlanan bir seçkide Vogue, 80’lerin sonundan günümüze Vogue Italia’nın tüm sayılarının kapak fotoğraflarını çeken sanatçıyı, ‘Madonna’ya kendini yeniden icat etmeyi öğreten adam’ olarak tanımlamıştı. Madonna’nın 1984 çıkışlı ikonik Like a Virgin albümünün kapak fotoğrafını da Meisel çekmişti.

Yaptığı editoryal işler arasında en sevdiklerinin, kendini cesurca ifade etmesini sağlayan ve çoğu kez tartışmalara sebep olmuş işler olduğunu söyleyen efsanevi isim, siyasi ve toplumsal içeriklere yer veren çok sayıda fotoğraf seçkisi ile 80’lerden beri moda ve fotoğrafçılık dünyasını değiştiren etkili isimlerden.

Heaton’ın öznesi olduğu yayınlanan yeni kare ise, Meisel’in A Show of Hands serisinden.

Bu arada mini bir hatırlatma; Stranger Things’in yeni sezonu, 4 Temmuz’da Netflix’te yayınlanacak.