yeni ken loach filmi sorry we missed you’dan fragman

yeni ken loach filmi sorry we missed you’dan fragman



2016 yılında I, Daniel Blake ve 2006 yılında The Wind That Shakes the Barley ile Altın Palmiye’yle buluşan; Hidden Agenda, Raining Stones ve The Angels’ Share gibi filmleri ile Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen, İngiliz sinemasının usta yönetmenlerinden Ken Loach’un yeni filmi Sorry We Missed You’dan bir fragman paylaşıldı.

Toplumsal sorunları irdeleyen realist türde filmleri ile ortaya koyduğu her yeni işle beraber hikaye anlatma sanatında çıtayı yükselten İngiliz yönetmen, bu sefer de işçi sınıfı bir ailenin yaşam mücadelesini yansıtıyor beyaz perdeye.

Altın Palmiye kazandığı I, Daniel Blake’ten üç yıl sonra yeni filmiyle Cannes Film Festivali’ne geri dönen ve prömiyerini de burada yapan Loach, Sorry We Missed You’da çekirdek bir ailenin hem ekonomik hem de psikolojik olarak hayatta kalma savaşına bizleri ortak ediyor. 2008 ekonomik krizinden sonra borca batan ve o zamandan beri finansal mücadele veren Ricky ve ailesinin hikayesine ortak olduğumuz Sorry We Missed You, aldıkları yeni minibüsün ardından eski hayatlarına kavuşmak adına ellerine bir fırsat geçen Turner ailesinin sıkıntılı sürecini anlatıyor.

Altın Palmiye için yarıştığı festivalde eleştirmenler ve sinemaseverler tarafından olumlu yorumlar alan filmin senaryosunu yönetmenle daha önce de birlikte çalışan Paul Laverty yazdı. Oyuncu kadrosunda Kris HitchenDebbie HoneywoodRhys Stone ve Katie Proctor gibi isimler yer alıyor.

Filmin Türkiye için vizyon tarihi 22 Kasım.