ridley scott yönetiyor, matt damon ve ben affleck oynuyor

ridley scott yönetiyor, matt damon ve ben affleck oynuyor


the last duel


Beyaz perdenin iki tecrübeli ismi Matt Damon ve Ben Affleck, 22 yıl sonra Ridley Scott’ın yönetmen koltuğunda oturacağı The Last Duel’da bir araya geliyor.

Daha önce 1997 yapımı Good Will Hunting ile En İyi Orijinal Senaryo Oscarı’nı kazanan ve bundan iki yıl sonra da Kevin Smith’in Dogma filminde başrollerini paylaşan Damon ve Affleck ikilisi, Hollywood’un aralarından su sızmayan ikililerinden biri. Filme dönecek olursak 14. yüzyılda Fransa’da geçecek The Last Duel isimli filmde rol alacak aktörler, iki arkadaş olan Jean de Carrouges ve Jacques Le Gris arasındaki intikam hikayesine hayat verecek.

En yakın arkadaşı Jacques Le Gris’in eşine tecavüz ettiğini öğrenen ve kimseyi yaşanan bu olaya inandıramayan Jean de Carrouges’un adaletin sağlanması için Fransa kralına çağrıda bulunmasınını anlatacak The Last Duel, iki arkadaşın sonu ölümle bitecek bir düello ile karşı karşıya gelmesiyle sona erecek.

Eric Jager‘ın aynı isimli romanından sinemaya uyarlanacak The Last Duel’in senaryosunda da birikte çalışacak ikiliye Can You Ever Forgive Me?’nin senaristlerinden Nicole Holofcener eşlik edecek. Konusu itibariyle Ridley Scott’ın 1977 yapımı ilk uzun metraj filmi The Duellists’i akıllara getiren filmin vizyon tarihi ya da çekimlerin başlangıç tarihiyle ilgili bir detay paylaşılmadı. Şu sıralar TNT için hazırladığı bilimkurgu dizisi Raised By Wolves ile meşgul olan Scott, diziden hemen sonra ise bu sonbaharda The Merlin Saga filmi için kolları sıvayacak. Anlayacağınız bu filmi izlemek için biraz daha bekleyeceğiz.