virginia woolf ve vita sackville-west aşkı vita & virginia’da

virginia woolf ve vita sackville-west aşkı vita & virginia’da


gemma arterton & elizabeth debicki başrolde


Başrollerinde Gemma Arterton ve Elizabeth Debicki’nin yer aldığı, 20. yüzyılın en önemli yazarlarından Virginia Woolf ve Vita Sackville-West arasındaki ilişkiyi anlatan Vita & Virginia’dan uzun bir fragman yayınlandı.

Prömiyerini Toronto Film Festivali’nde yapan Vita & Virginia, Eileen Atkins‘in aynı isimli tiyatro oyunundan sinemaya uyarlandı. İkilinin birbirine yazdığı ve daha sonra kitaplaştırılan mektuplaşmalardan uyarlanan senaryo, West ve Woolf’un tanışmalarını ve büyük aşka dönüşen dostluklarını anlatıyor.

En son Murder Mystery isimli yapımda seyirciyle buluşan Gemma Arterton’ı Vita Sackville-West rolünde izleyeceğiz, son yıllarda şöhret basamaklarını ikişer ikişer tırmanan Elizabeth Debicki de Virginia Woolf olarak karşımıza çıkıyor. Isabella Rossellini gibi önemli bir ismi de kadrosunda bulunduran filmde üçlüye Rupert Penry-JonesPeter Ferdinando ve Emerald Fennell gibi isimler eşlik ediyor.

2016 yılında vizyona giren ilk uzun metraj denemesi Burn Burn Burn’le ismini duyduğumuz Chanya Button filmin yönetmen koltuğunda oturuyor. Filmin sonbahar/kış sezonunda ülkemize gelmesi muhtemel.