yüzüklerin efendisi için yeni bir oyun daha

yüzüklerin efendisi için yeni bir oyun daha


amazon duyurdu


Amazon, Yüzüklerin Efendisi’nin multi-player imkanı sunan büyük bütçeli bir oyununu piyasaya süreceğini açıkladı. Oyun, asıl üçleme ve Hobbit’ten önceki bir zamanda geçecek, ayrıca Amazon’un beş sezonluk yeni Yüzüklerin Efendisi dizisinden bağımsız olacak. 

Amazon ve Leyou Technologies’in beraber yaratacağı MMO türündeki oyun, bilgisayar ve konsollar üzerinden oynanabilecek. Amazon bir çıkış tarihi vermese de Amazon Game Studios’un yardımcı başkanı Christoph Hartmann oyun için şunları söyledi: ‘’Biz müşterilerimize en iyi işi vermek için çalışıyoruz. Yüzüklerin Efendisi popüler kültürde önemli bir yere sahip ve Tolkien’ın yarattığı dünya, geliştiricilerimizin yaratıcı olmaları açısından birçok olanağa sahip.’’

Oyun projesi bir yanda devam ederken, Amazon’un 1 milyar dolarlık bütçesiyle hazırlık aşamasındaki The Lord of the Rings dizisi ise Orta Dünya’nın İkinci Çağ zamanında geçecek ve Númenor uygarlığının yükselişini konu alacak. İlk iki bölümünü J.A. Bayona’nın yöneteceği dizinin oyuncu kadrosu ise belli değil. Star Trek: Beyond filminin yazarları JD Payne ve Patrick McKay ikilisinin hem senaryosunu yazacağı hem de yürütücü yapımcılığını üstleneceği dizide Peter Jackson da kendi elleriyle oluşturduğu yaratıcı ekibiyle diziye danışmanlık yapacak. Yavaş yavaş şekillenmeye başlayan ve her detayıyla daha da heyecan uyandıran projeyle ilgili olarak Payne ve McKay ikilisi, ”Aldığımız sorumluluğun farkındayız ve Shire’dan yola çıkan Frodo gibi heyecanlıyız. Bu hayatınızda bir kere yaşayabileceğiniz büyük bir macera” diyorlar.