disney’in live-action pinocchio filmi için ilk aday robert zemeckis

disney’in live-action pinocchio filmi için ilk aday robert zemeckis



Disney’in son yıllarda artan live-action uyarlamalarının bir yenisi olması beklenen ve geçtiğimiz birkaç yıldır geliştirme aşamasında olan Pinocchio filmi için yönetmen adayı olara bir isim öne çıktı; Robert Zemeckis

Son yıllarda Cinderella, The Jungle Book, Beauty and the Beast, Aladdin gibi sevilen ve gişede yüksek rakamlara ulaşan animasyon filmlerinin live action versiyonlarını çeken Disney’in bir süredir Pinocchio üstünde çalıştığı sır değil. Yönetmen ve Gepetto karakteri için arayışta olan ve bir yandan da senaryo üzerine çalışan Disney, Paddington filmleriyle dikkat çeken Paul King ile yönetmenlik koltuğu içn el sıkışmıştı. King’in ve Harry Potter filmlerinin yapımcısı olarak tanınan David Heyman’ın da projeden ayrılmasıyla duraklama dönemine giren projeden vazgeçmeyen Disney, Paul King’in yerini alması için Hollywood’un usta ismi Robert Zemeckis ile yakın temasta.

Back to the Future, Forrest Gump, Contact gibi Hollywood’un kült filmlerinin arkasındaki isim olan ve son olarak geçen sene vizyona giren Welcome to Marwen’ı yöneten Zemeckis ile henüz resmi olarak anlaşılmamış olsa da tarafların anlaşmaya yakın olduğu ve Zemeckis’in şimdiden film için fikirler üretmeye başladığı kulislerde dolaşan dedikodular arasında.

Senaryosu Paul King, Chris Weitz ve Simon Farnaby üçlüsünün elinden çıkan filmin başına Zemeckis’in geçmesi ile yönetmenin senaryoda değişiklik yapma ihtimalinin de yüksek olduğu konuşuluyor. Filmin oyuncu kadrosuna gelirsek de Gepetto rolü için ilk ve en kuvvetli şekilde ismi geçe aktör Tom Hanks idi. Zemeckis ve Hank ikilisinin geçmişte birlikte çalıştığı yapımları düşününce bu projedede birlikte çalışmamaları için hiçbir aksi sebep gözükmüyor.