game of thrones’un yan dizisi house of the dragon’la ateş yeniden hüküm sürecek

game of thrones’un yan dizisi house of the dragon’la ateş yeniden hüküm sürecek


bir dizi gitti, bir dizi geldi


Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından izlenen, final bölümüyle tartışmalara konu olsa da her türlü adından söz ettirmeye devam eden Game of Thrones evreninden projeler gelmeye devam ediyor. Dizinin arkasındaki isim olan HBO, çok yakın zamanda başarılı oyuncu Naomi Watts’ın baş rolünde yer aldığı bir spin-off dizisini iptal etmişti. Bu sefer de HBO, aynı evrenin farklı bir dönemini anlatacak yeni bir diziyi duyurdu.

Bir dizi gider, bir dizi gelir diyen HBO, yeni projesini Game of Thrones’un Twitter hesabından duyurdu. 8 sezonluk Game of Thrones evreninde  yaşananlardan 300 yıl öncesini konu alacağı belirtilen yeni projenin ismi House of the Dragon olacak. Dizinin kilit karakterlerinden Daenerys Targaryen’in hanedanlığına odaklanacak projenin yapımcıları arasında George R.R. Martin yer alacak. Senaryosunun Ryan Condal’a ait olduğu dizi, yönetmen koltuğunda ise Game of Thrones’un en beğenilen bölümlerin yönetmeni olan Miguel Sapochnik’e oturacak.

“Ateş yeniden hüküm sürecek!” diyerek heyecanımızı da ateşleyen House of the Dragon dizisinin yayın tarihi tam netleşmese de 2020’de açılacak olan HBO Max platformunda yer alacağı kesin. Yeni dizi, Game of Thrones’un bitiminden sonra hala özlemini çekenler için güzel bir alternatif olacak gibi gözüküyor.