gizemli coldplay albümünden gizemli poster

gizemli coldplay albümünden gizemli poster


yeni albüme adım adım


Uzuun bir aradan sonra bu hafta içinde birden fazla haberle geri dönen Coldplay’in biri bu yıl bitmeden diğeri de önümüzdeki yıl yayınlanacak iki albüm hazırlığında olduğunu öğrenmiştik. Bu albümlerden ilki ve daha deneysel olacağı konuşulan isimsiz projeyle alakası olduğunu düşündüğümüz bir görsel ortaya çıktı.

Dedikoduların ana kaynağı ise São Paulo’da bir metro istasyonunda asılan bir afiş. Üstünde November 22, 1919 yazan afişte, grup üyelerini Friedrich Nietzsche-vari bir dayı ile sahne alırken görüyoruz. Yanlış zamanda asıldığı düşünülen ve saatler sonra kaldırılmasına rağmen afiş, Coldplay fanları tarafından çoktan farkedilmiş bile. Fanların aldığı duyuma göre, afişin 17 Ekim Perşembe günü, asılması planlanıyormuş.

Bu da demek oluyor ki albüm dedikoduları doğru ve resmi duyuruya çok da uzak sayılmayız.

Grup üyelerinin yakın dostu olan ve müzik videolarının yönetmen koltuğunda oturan Mat Whitecross’ın paylaşımıyla öğrendiğimiz bu iki albüm olayı ise gruba çok da yabancı bir olay değil. Coldplay’in önceki albümlerinde izlediği yolu düşünürsek aynı taktiği 2015’te yayınlanan son albümleri A Head Full Of Dreams’ten önce Ghost Stories’te uyguladığını hatırlayabiliriz. Bu albümün “deneysel” olarak lanse edilmesinin dışında kendisini merak etmemizin sebebi bir Reddit kullanıcısının albümün şarkı listesi olduğunu iddia ettiği bir görseli paylaşması ve bu listede Daft Punk isminin yer alıyor olması. En son The Weeknd’in 2016 çıkışlı Starboy albümünde gördüğümüz Daft Punk, Coldplay ile aynı şarkıda yer alır mı? Bilemeyiz… ama düşünmek şimdilik heyecan verici.

Elimizdeki tarihi bekleyip grubun yalan söyleyip söylemediğini anlamak için yaklaşık bir ayımız var.