james cameron terminator serisinin geleceği hakkında konuştu

james cameron terminator serisinin geleceği hakkında konuştu


hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler olacak


Terminator serisinin yaratıcısı James Cameron, kült serinin Rise of the Machines, Terminator Salvation ve Terminator Genisys filmlerini pas geçip, direkt olarak Terminator 2: Judgement Day’in bıraktığı yerden devam edecek Terminator: Dark Fate’in vizyona girmesine sayılı günler kala serinin geleceği hakkında konuştu.

Deadpool ile sinema dünyasının takdirini toplayan Tim Miller‘ın yönetmen koltuğuna oturduğu film ile ilgili çıkan ilk eleştiriler, filmin “imdb 6 puanlı aksiyon filmleri”ne göz kırptığı şeklindeydi. Cinemablend’e verdiği röportajda neden Terminator: Dark Fate’in gelecek filmlerle ilgili bir ipucu vermediğini açıklayan Cameron, “Bu filmi yapmamda ve seriye geri dönmekteki en önemli motivasyonlarımdan birisi insanlarla yapay zeka ilişkisini araştırmaktı. Dark Fate filminde bunu yapmadık fakat belki ikinci ve üçüncü filmlerde bunu yapabileceğimiz bir ortam hazırladık.” açıklamasını yaptı.

Sözlerine devam eden Cameron, bu fikirle nereye gidebileceklerini bildiğini, ilk film ile bu fikrin temellerinin atıldığını, devamında filmlerin ismi değişecek olsa da temel çatışmanın yapay zeka – insan ilişkisi üzerinden kurgulanacağını ve bu ilişkinin bir şekilde çözülünceye kadar devam edeceğini de belirtti.

Terminator serisinin hayranları geçmişte izledikleri başarısız filmlerden ve büyük sükse yapmayacağı öngörülen Terminator: Dark Fate’in ardından serinin geleceği konusunda haklı şekilde endişeliler. Cameron ise bir film serisine yalın bir anlatımla başlayıp daha sonra detaylandırılacağını, Terminator: Dark Fate’in ise tek seferlik çok iyi bir hikaye olduğunu düşünüyor.