scream serisi beşinci filmle beyaz perdeye geri dönüyor

scream serisi beşinci filmle beyaz perdeye geri dönüyor


wazzz uppp!!


90’lı yıllar korku sineması denince akla ilk gelen yapım olan ama sonra suyu çıkan bir seriye dönüşen Scream’in beşinci filmi için yeşil ışık yakıldı.

Özellikle günümüz slasher türüne yeni bir pencere açan Wes Craven imzalı 1996 yapımı Scream, kendisinin korku filmlerinden yaptığı referansları bir kenara bırakırsak sayısız kült sahnesiyle çok kısa sürede sinema tarihine ismini yazdırmıştı. Filmin etkisi o kadar büyük olmuştu ki janraları birbirine büken Scream, komediye sıçrayarak Scary Movie (Korkunç Bir Film) serisinin başlamasına bile ön ayak olmuştu.

Gale Weathers ve Billy Loomis gibi karakterleri sinema dünyasına kazandıran filmin bu popülerliği tabii ki de gişede karşılık bulmuş ve seri, suyu çıkana kadar devam filmleriyle iyice bomboş bir hale getirilmişti. Senaryosunu Kevin Williamson‘ın yazdığı Scream ve devam filmleri, 2011 yılında “Yeni Kurallar” mottosuyla dördüncü bir filmle beyazperdeye geldi ama bekleneneni veremeyen film gişe hüsranının ardından bir kenara atılıp unutulmaya yüz tutmuştu.

Seriyi yaratan Wes Craven’ın 2015 yılında hayata veda etmesiyle, Scream’in devamını izlememizin artık bir hayal olduğunu düşünüyorduk. Blumhouse Productions’ın kurucusu Jason Blum’ın bir dönem ortalığı karıştıran ama sonunda fos çıkan açıklamalarıyla bizi heyecanlandırsa da hayata geçmeyerek bu hayali iyice yerin dibine gömmüştü.

Ta ki bugüne kadar…

Spyglass Media Group, yeni bir Scream filmi hazırlığında olduğunu resmi olarak açıkladı. Yönetmeni ve senaristi belli olmayan film şimdilik Scream 5 ismine sahip. Film bir devam filmi mi olacak yoksa hikayeden bağımsız mı olacak detaylar açıklanmadı. Orijinal kadroda yer alan Drew Barrymore, Rose McGowan, Neve Campbell, Courteney Cox ve David Arquette gibi isimlerin yeni Scream filminde rol alıp almayacakları da henüz açıklanmadı. Şimdilik elimizdeki tek bilgi yeni Scream filminin yolda olduğu. O zaman hepimiz hep bir ağızdan WAZZUPPP diyelim.