taika waititi’nin michael fassbender’lı yeni projesi next goal wins’ten ilk kare

taika waititi’nin michael fassbender’lı yeni projesi next goal wins’ten ilk kare


olmaz olsun böyle tutku


İzlemeyi merakla beklediğimiz projesi Jojo Rabbit’in yanında spor ve dramı birbirine harmanlayacak yeni filmi Next Goal Wins üzerinde çalışmaya devam devam eden Taika Waititi’nin filmden ilk görsel basına sızdı.

Taiki Waititi’nin Thor: Love and Thunder’dan önce çekmek istediği ama fırsat bulamadığı spor filmi Next Goal Wins, Mike Brett ve Steve Jamison’ın yönetmen koltuğunda oturduğu 2014 yapımı aynı isimli belgeselden sinemaya uyarlanıyor. 2001 yılında Avustralya’ya 31-0 gibi farklı bir skorla mağlup olduktan sonra dünya basınında “Gezegenin en kötü futbol takımı” ünvanını hak eden Amerikan Samoası milli takımının hikayesini anlatacak filmde son 10 yılda oynadığı hiçbir resmi maçı kazanamaması, son 17 yılda sadece iki gol atabilmesi gibi istatistikleriyle de dikkat çeken takımın başına geçen Hollandalı teknik direktör Thomas Rongen’in mücadelesini izleyeceğiz.

Senaryosunu Taika Waititi ve Iain Morris’in kaleme aldığı filmde futbolculuk yıllarında George Best ve Johann Cruyff gibi efsanelerle yan yana oynama şansı yakalayan Rongen’in “Futbolda gördüğüm en düşük seviye” olarak tanımladığı takımın ayakta kalma mücadelesini sarı saçlarına kurban olduğumuz Michael Fassbender’ın başrolünde izleyeceğiz. Filmden paylaşılan ilk görsel ise tutkulu ve takımını ateşlemeye çalışan antrenörümüzle bizi ilk defa buluşturuyor.

Aynı isimle 2014’te yayınlanan ve filme esin kaynağı olan belgeselin fragmanı hemen burada.