disney’in live-action uyarlaması mulan’dan yeni fragman

disney’in live-action uyarlaması mulan’dan yeni fragman



Disney, The Lion King ve Aladdin‘den sonra kendi animasyonlarını canlı kanlı aktörlerle beyaz perdeye taşıdığı live action serisinin son halkası Mulan’dan yeni bir fragman yayınlandı.

Bambi’nin live action olarak beyaz perdeye aktarılacağını duyurmasının üzerinden 24 saat geçmemişken bu alandaki bir başka projesinin fragmanın paylaşan Disney, baş koyduğu bu yolda ne kadar ciddi olduğunun altını çizmiş oldu. The Ballad of Mulan isimli öyküden uyarlanan ve 90’lı yıllardaki müzikaliyle büyük ses getiren Mulan, Çin efsanesi olan Hua Mulan’dan esinlenilerek ortaya çıkarılan kurgusal bir karakter.

Kadınların yalnızca çocuk doğurmak ve eşini mutlu etmek için var olduğu bir dönemde yaşayan Mulan, Çin İmparatoru’nun, her aileden bir erkeğinin İmparatorluk Ordusu’nda görev yapması gerektiğine dair bir karar çıkartması üzerine kendisini mutsuz eden bu sonsuz döngüyü kırmak için ve hasta olan babasının sağlığı için korktuğundan, onun yerine erkek kılığına girerek savaşa katılır.

Yönetmenlik koltuğunda Zookeeper’s Wife ve North Country filmleriyle hatırladığımız Niki Caro‘nun oturduğu filmin senaryosu ise Rick Jaffa ve Amanda Silver ikilisinin imzasını taşıyor. Çinli aktris Yifei Liu’nun Mulan karakterine hayat verdiği filmde Liu’ya Ip-Man serileri ve Star Wars: Rogue One‘da izlediğimiz aktör Donnie Yen, 1994 tarihli The Jungle Book uyarlaması ve Crouching Tiger and Hidden Dragon filmlerinden hatırladığımız Jason Scott Lee‘nin yanı sıra Jet Li de eşlik edecek.

17 Nisan’da vizyona girecek filmin yeni fragmanı hemen aşağıda.