edgar wright’ın yeni filminde sinema aşığı bir robotu izleyeceğiz

edgar wright’ın yeni filminde sinema aşığı bir robotu izleyeceğiz


set my heart to five


Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Scott Pilgrim vs. the World ve Baby Driver gibi filmlerini ayıla bayıla izlediğimiz Edgar Wright, a-acayip bir proje ile yönetmenliğini üstlendiği filmler arasına bir yenisini daha ekledi.

Kötü film çekememe gibi bir yeteneğe sahip olan Wright’ın yeni projesi, yazar Simon Stephenson’ın yakın zamanda yayımlanacak olan yeni romanı Set My Heart to Five’dan uyarlanacak. Stephenson’ın fazlasıyla ilgi çekici bir hikayeye sahip olan yeni romanı, 2054 yılında dişçi olarak çalışan bir android robot Jared’ın, “bu konu nerden aklınıza geldi?” dedirten macerasına odaklanıyor.

80’ler ve 90’lar sinemasının muhteşemliğini yeni yeni keşfeden Jared, bu filmleri izledikten sonra kendinden geçiyor ve insanları; kendisinin ve türünün de hislere sahip olmalarına izin vermeleri için ikna etmeye çalışacağı bir yolculuğa çıkıyor. Old School rapçilerin harman olduğu yere, Amerika’nın Batı Yakası’na doğru yolculuğa çıkan Jared, dünyanın seyrini değiştirecek bir senaryo yazmak için kendisini yaratan programcıyla buluşmaya gidiyor.

Şu sıralar konusunu mıh gibi sakladığı yeni filmi Last Night in Soho ile de gündemde olan Wright’ın yeni projesi Set My Heart to Five’ın yapımına ne zaman başlanacağı şimdilik belirsiz. Hangi filme daha çok heyecanlansak bilemedik, sabırsızlıkla beklemeye koyulduk.