disney, yeni tron filmi için “jared leto’suz olmaz” diyor

disney, yeni tron filmi için “jared leto’suz olmaz” diyor


müzikler de daft punk'tan


Tron serisi, döneminde çığır açan efektleri, sunduğu görsel şöleni ve kendi evrenine özel yarattığı sembolleri ile bilim-kurgu janrasında kült yapımlardan biri olma özelliğine sahip. Son olarak 2010 yılında Tron:Legacy ile sevenlerinin karşısına çıkan ve 400 milyon $ gişe kazanarak büyük başarı elde eden seri için Disney, 3. film hazırlığına çoktan başlamıştı bile. Disney Insider’dan gelen haberlere göre, yapım şirketi yeni film için başrol oyuncusu olarak Jared Leto‘yu düşünüyor. Filmin müziklerini ise, Tron:Legacy filmindeki gibi Daft Punk‘ın yapması bekleniyor.

Bu seneye gelmeden önce 2017 yılında da Tron serisinin devam filmi çekileceği konuşuluyordu. John Ridley’nin yönetmen koltuğuna oturacağı film için Disney+, Jared Leto ile görüşmüştü. Proje o sene için askıya alınmıştı fakat görünen o ki bu sefer Disney+ Tron serisi için artık daha ciddi düşünüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Disney’nin film müziklerinden sorumlu bakanı Mitchell Leib, Daft Punk’ın menajeriyle görüştüklerini doğruladı ve ekledi: ” Tron 3 filmini yapmaya hazırlanıyoruz, harika bir senaryomuz var. Bu muhteşem senaryo için hepimiz oldukça heyecanlıyız. Önceki seneler, film için doğru zaman değildi, fakat şuan tam zamanı olduğunu hissediyoruz. Tron: Legacy filminden dersler aldık. Daft Punk’ı geri getirmek için oldukça yoğun bir çaba harcıyoruz. Umuyoruz ki Tron: Legacy filminin yönetmeni Joe Kosinski‘yi de aramıza döndürebiliriz.

Sadece beyazperdede değil oyun sektöründe de bir fenomen olan Tron, hayranlarına yakın zamanda güzel haberlerle geleceğe benziyor.