kanye west abd başkanlığı hayalinden vazgeçmiyor

kanye west abd başkanlığı hayalinden vazgeçmiyor


kanye for president


Geçen hafta yeni albümü God’s Country’den ilk tekliyi yayınlayan Kanye West, yakın zamanda GAP’in kreatif yöneticisi olmayı da kabul etmişti. Günlerini dolu dolu geçiren West, bütün bunlar yetmezmiş gibi bu haftasonu Twitter üzerinden ABD’deki başkanlık seçimlerine katılacağını duyurdu.

ABD’nin başkanı olma isteğini birkaç senedir dile getiren West’in ne kadar ciddi olduğu hep bir soru işareti olarak kalsa da, özellikle Trump’ın seçilmesinden ve sanatçı başkana desteğini belirttikten sonra 2024’te başkanlık seçimlerine katılacağından daha sık söz etmeye başlamıştı. George Floyd protestolarıyla birlikte politik olarak başka bir çizgiye kaydığını sezdiren West, başkanlık seçimlerini de takviminde erkene çekmiş gibi gözüküyor.

Elon Musk’tan tam destek alan Kanye’nin seçimlere dört ay kala sıkışık bir takvimle dediğini gerçekleştirmesi zor gözüküyor. Bunun yanında sanatçı, internette toplumun tamamını etkileyen ciddi bir konuyu dalga malzemesi haline getirdiği için de eleştirildi. Siyasi hamlelerini bir kenara bırakmak isteyenler için West’in yeni albümünden ilk tekli Wash Us In The Blood hemen aşağıda.