disney’in canlı kanlı mulan uyarlamasından yeni fragman

disney’in canlı kanlı mulan uyarlamasından yeni fragman


4 eylül'de vizyonda


Son yıllarda The Lion King ve Aladdin gibi live-aciton yapımlarına ağırlık veren Disney’in animasyonlarını canlı kanlı aktörlerle beyaz perdeye taşıdığı live action serisinin son halkası Mulan’dan yeni bir fragman yayınlandı.

The Ballad of Mulan isimli öyküden uyarlanan ve 90’lı yıllardaki müzikaliyle büyük ses getiren Mulan, Çin efsanesi olan Hua Mulan’dan esinlenilerek ortaya çıkarılan kurgusal bir karakter. Filme adını veren Mulan’ı The Forbidden Kingdom ve The Assassins gibi yapımlarla tanınan Yifei Liu‘nun canlandırdığı filmin oyuncu kadrosu büyük ölçüde Çinli oyunculardan oluşuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Yifei Liu ve Gong Li’ye Jet Li, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Utkarsh Ambudkar, Ron Yuan ve Tzi Ma gibi isimler eşlik ediyor. Yönetmen koltuğunda Whale Rider ve North Country gibi dikkat çekici yapımlara imza atan, son olarak ise The Zookeeper’s Wife ile sinemaseverlerin karşısına çıkan Niki Caro oturduğu filmin senaryosu ise Lauren Hynek, Rick Jaffa, Elizebeth Martin ve Amanda Silver‘a ait.

Kadınların yalnızca çocuk doğurmak ve eşini mutlu etmek için var olduğu bir dönemde yaşayan Mulan, Çin İmparatoru’nun, her aileden bir erkeğinin İmparatorluk Ordusu’nda görev yapması gerektiğine dair bir karar çıkartması üzerine kendisini mutsuz eden bu sonsuz döngüyü kırmak için ve hasta olan babasının sağlığı için korktuğundan, onun yerine erkek kılığına girerek savaşa katılır.

Mart ayında koronavirüs salgını nedeniyle sinemalar kapanınca ertelenen filmlerden biri olan Mulan’ın vizyon tarihi de belli oldu. Amerika ve Kanada gibi Disney+‘ın yayın yaptığı ülkelerde vizyona girmeden doğrudan Disney+’ta yayınlanacak film, Türkiye gibi Disney+’ın olmadığı ülkelerde ise 4 Eylül’de vizyona girecek.