pedro almodóvar ve tilda swinton iş birliği, prömiyerini venedik film festivali’nde yapacak

pedro almodóvar ve tilda swinton iş birliği, prömiyerini venedik film festivali’nde yapacak


the human voice


Pandemiye rağmen herhangi bir ertelemeye gitmeyen nadir festivallerden biri olan, hatta üstüne üstlük geçtiğimiz günlerde festival programını da açıklayan Venedik Film Festivali’nden yeni haberler var. İspanyol sinemasının yaşayan efsanesi Pedro Almodóvar’ın Tilda Swinton’lı kısa filmi The Human Voice, prömiyerini Venedik Film Festivali’nde gerçekleştirecek.

Tiyatro yazarı Jean Cocteau’nun oyunundan uyarlanan ve hikayesinin Hakan Altun şarkısından esinlendiğine inandığımız The Human Voice, aşık olduğu kişiden çaresiz bir halde telefon bekleyen bir kadına odaklanıyor. Yaklaşık 30 dakikalık bir süreye sahip olan filmin çekimleri pandemi sürecinde tamamlanmış.

Festivalde The Human Voice’un yanı sıra gösterimi yapılacağı duyurulan bir diğer filmin adı ise One Night in Miami. Yakın dönemde Watchmen, If Beale Street Could Talk ve The Leftovers gibi yapımlarda ceket ilikleten performanslar sergileyen Regina King’in beyaz perdede gösterimi yapılacak ilk yönetmenlik deneyimi olan One Night in Miami; Cassius Clay ya da diğer adı ile Muhammed Ali, Malcolm X ve Jim Brown gibi siyahi ünlülerin yer aldığı bir dönem dramasını anlatacak.

Pandemiye rağmen 2-12 Eylül tarihlerinde 77.’si düzenlenecek Venedik Film Festivali için şimdiden heyecanlanmadık desek yalan olur. Beklemedeyiz.