canlı albümle birlikte yeni bir jimi hendrix belgeseli yolda

canlı albümle birlikte yeni bir jimi hendrix belgeseli yolda


music, money, madness... jimi hendrix in maui


Müzik tarihine adını kazımış çiçek çocuk Jimi Hendrix; box set, canlı albüm ve yeniden basım döngüsüne yenik düşmüş gözükse de, bu sefer yeni bir soluk alabileceğimiz bir proje ufukta gözüküyor. 1970’te Maui, Havai’de verdiği Rainbow Bridge filmi için çekilen Hendrix canlı performansı bir belgesele konu olacak.

Music, Money, Madness… Jimi Hendrix In Maui isimli belgesel, Rainbow Bridge’in kamera arkasına ve Haleakala volkanının dibinde yapılan konsere odaklanacak. Tabii ki canlı bir albümle birlikte gelecek kayıt, Hendrix’in o dönemki menajeri Michael Jeffrey’nin fikri olan film, Hendrix’in rock yıldızı imajını kullanarak para kazanmak üzere yola çıkmış fakat gişe başarısı ve çekim aşaması planlandığı gibi gitmeyen bir projesi olarak hatırlanır.

Hendrix konser filmi izleyeceğine inanan seyirci, yalnızca 17 dakikalık bir canlı çekim görmüş ve onun yerine filmin çoğunluğunu New Yorklu bir modelin hippi komününe girişi oluşturmuştu. Sanatçının yükselişini anlatan biyografinin filmin kendisinden daha başarılı olmasını umarak 20 Kasım’da yayınlanacak Music, Money, Madness’ın fragmanını hemen aşağıya salıyoruz.