hbo max, rashomon filminden esinlenen bir dizi hazırlıyor

hbo max, rashomon filminden esinlenen bir dizi hazırlıyor


nolur düzgün yapın


Sinema tarihinin kült yönetmenlerinden Akira Kurosawa’nın kült filmi Rashomon’un televizyon dünyasına uyarlanma hikayesini yaklaşık iki yıl önce Steven Spielberg’ün sahibi olduğu Amblin Television’ın girişimiyle duymuştuk. İki yıldır ses soluk çıkmayan bu projeden heyecanlandıran detaylar ortaya çıkmaya başladı.

1950 yılında vizyona giren ve hemen hemen bütün prestijli ödülleri toplayan Rashomon; ormanda işlenen bir cinayetin arka planını, olaya şahit olan üç farklı tanık üzerinden anlatıyor ve bu tanıkların çelişen ifadeleriyle de içinden çıkılması zor ama yüksek kaliteli bir olay örgüsüyle karşımıza geliyor. Filmin konusun bir kenara bırakırsak ortaya çıkan detaylara göre Amblin Television ve HBO Max tarafından hayata geçirilecek dizinin senaryosunu Captain Phillips filmiyle Oscar’a aday olan Billy Ray ve 2017 yapımı Mudbound ile ilk Oscar adaylığını elde eden Virgil Williams kaleme alacak.

Filmin birebir uyarlaması olmak yerine ana hikayeye sadık kalan bir olay örgüsüyle izleyici karşısına çıkacak dizi, bir cinsel saldırı ve cinayeti odak noktasına alacak. Filmde olduğu gibi dizide de gizemini birden fazla karakterin bakış açısından anlatılacak hikaye üzerine kuracak yapım, dizinin her bölümünde tek bir karakteri merkezine alacak.

Konu olarak televizyona uygun ama orijinal yapımın ağırlığı düşünülünce izleyiciyi tatmin etmesi epey zor olacak yapımın yayın tarihi, ismi ve oyuncu kadrosu gibi detayları hala gizemini koruyor. İnsanların tepkisini yoklamak adına ortaya atılmış bir dedikodu olma ihtimalinin de yüksek olduğu bu bilgiler umarız gerçektir ve umarız orijinal filmin kalitesine en azından yakın seviyede bir iş ortaya çıkar.