patty jenkins ve gal godot, cleopatra filminde tekrar buluşuyor

patty jenkins ve gal godot, cleopatra filminde tekrar buluşuyor


yakışır


DC’nin nadir kaliteli işlerinden biri olan Wonder Woman’da birlikte çalışan Gal Gadot ve Patty Jenkins ikilisi, uzun yıllardır çekilmesi gündemde olan ama bir türlü hayata geçmeyen Cleopatra projesinde bir kez daha birlikte çalışacak.

Bugüne kadar Cleopatra’nın zengin sinematik hikayesi tabii ki de Hollywood’un dikkatinden kaçmadı. 2000’li yıllardan bu yana dönem dönem farklı yönetmenler ve farklı oyuncu kadrolarıyla ismi anılan film, Elizabeth Taylor’ın başrolünde yer aldığı Joseph L. Mankiewicz imzalı 1963 tarihli epik filmle adını sinema tarihine yazdırmıştı.

Uzun zamandır hakkında bir gelişme yaşanmayan film, sürpriz bir şekilde yönetmenini ve başrolünü bularak tekrar gündemimize girdi. Gal Gadot’un Cleopatra’yı canlandıracağı, Patty Jenkins’in yönetmenliğini üstleneceği filmin senaryosunu Shutter Island’ın senaristi Laeta Kalogridis üstlenecek. Son olarak Alita: Battle Angel ve yaratıcısı olduğu Altered Carbon’la adından söz ettiren Kalogridis, Gal Gadot ve Patty Jenkins ile beraber filmin yapımcılığını da üstlenecek.

Gal Gadot’un özel çabasıyla hayata geçtiğini öğrendiğimiz proje şimdilik emekleme aşamasında. Detaylı oyuncu kadrosu, hikayesi çekim ve vizyon tarihleri gibi detayları öğrenmek için biraz daha bekleyeceğimiz filmden gelecek haberleri heyecanla bekliyoruz.