romy madley croft, the xx’in yakında geri döneceğini duyurdu

romy madley croft, the xx’in yakında geri döneceğini duyurdu


bekliyoruz...


Şu sıralar harıl harıl solo projeleriyle uğraşan the xx üyeleri, bu yılın başında bize 2020’de bol bol yeni şarkı palaşacaklarının sözünü vermiş ama ortalığın karışmasıyla bu sözlerini gerçekleştirememişti.

Bu konuyu kendilerine sık sık hatırlatan hayranlarından bunaldığını düşündüğümüz Romy Madley Croft, geçtiğimi hafta yayınladığı ilk solo teklisi Lifetime’ın ardından grubun hayranlarına bu ayrılığın ne kadar süreceği ya da sürmeyeceği üzerine Apple Music’tan Matt Wilkinson’ın programına konuk oldu.

İnsanların sürekli kendisine “the xx noldu? diye sormasının biraz yıpratıcı olduğundan dem vuran Croft, “Birbirimizi çok seviyoruz ve neredeyse sürekli iletişim halindeyiz. Birlikte müzik yapmaya tabi ki devam edeceğiz ama arada bir başka projeler yapma konusunda birbirimizi cesaretlendirmemiz de gerekiyor.  açıklamasını yaptı. Bu kendi başına geçirdikleri sürecin grubun yeni kayıtlarında kullanılacak yeni fikirler getirdiği için önemli olduğunu da paylaşan Croft, müstakbel albümüyle ilgili de konuşmayı ihmal etmedi.

Bir sürü şarkısının olduğunu ama bir albümden bahsetmek için henüz erken olduğunun da altını çizen sanatçı, “Tek başıma çalışma ve kayıt yapma sürecine biraz daha alışmam lazım. Yakın zamanda benden daha çok şey duyacağınıza ve sonra da xx’e geri döneceğimize şüpheniz olmasın” diyerek yeni albüm bekleyen the xx hayranlarının yüreğine su serpti.

O gün gelene kadar the xx’in son albümü I See You’yu hatırlamak ve Romy Madley Croft’un ilk solo şarkısı Lifetime’ı dinlemek için sizleri aşağı alalım.