yeni royal blood albümü typhoons 30 nisan’da yayında

yeni royal blood albümü typhoons 30 nisan’da yayında


typhoons


Son olarak How Did We Get So Dark?’la 2017’de karşımıza çıkan İngiliz ikili Royal Blood, 2020’nin sonunda ayak seslerini duyduğumuz yeni albümü resmi olarak onayladı, yetmedi üzerine bir tekli paylaştı.

30 Nisan’da dinleyeceğimiz albümün adı Typhoons. Prodüktör koltuğunda Queens of the Stone Age’in hırçın ismi Josh Homme ve Paul Epworth’ün üstlendiği albüm, hem arkasındaki bu iki isimle hem de vadettikleriyle gözümüzü üstünden ayırlamayacağımız bir albüm gibi gözüküyor.

Albümle ilgili açıklama yapan grubun solisti ve bas gitaristi Mike Kerr, “Stüdyoda bir şeyler karıştırıp doğaçlama yaparken bu teklide duyacağınız sese denk geldik ve bunun üstüne çalmanın bizi eğlendirdiğini fark ettik ve albümü bu şekilde kaydetmeye karar verdik.” dedi. Aralık ayında dinlediğimiz Trouble’s Coming ile daha sert bir yelpazede karşımıza çıkacağını tahmin ettiğimiz grup, böylece beklentilerimizi de karşılamış oldu.

Buram buram Daft Punk ve Justice kokan yeni tarzları için “tamamen groove merkezli ilerlemeye karar verdik” diyerek beklentilerimizi yukarı çeken Kerr, “insanın içini kıpır kıpır ettiren bu dans ritimlerini çalmaya başladığımızda çoktan doğru yılda olduğumuzu anlamıştık.” diyerek albümün genel atmosferiyle ilgili bizleri aydınlatmayı da ihmal etmedi.

Albüme ismini veren Typhoons isimli şarkı önden yollayan Royal Blood’ın yaptığı açıklamayı düşününce bugün yayınlanan tekli gerçekten de yüksek tempolu, cayır cayır bir gitar albümünün habercisi gibi gözüküyor.