elijah wood, amazon’un “the lord of the rings” ismini kullanmasına karşı

elijah wood, amazon’un “the lord of the rings” ismini kullanmasına karşı


haklı mı haklı....


Amazon’un televizyon tarihinin en büyük bütçesini ayırarak uzun süredir üzerinde çalıştığı The Lord of the Rings dizisine, filmin başrol oyuncusundan “ufak” bir sitem geldi. Elijah Wood, Amazon’un seri için The Lord of The Rings ismini kullanmasını doğru bulmadığını paylaştı.

Son olarak Game of Thrones’un baş yazarlarından Bryan Cogman’ın kadrosuna dahil olduğunu öğrendiğimiz Amazon’un merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisinin yönetmenliğini The Orphanage, The Impossible ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi filmlerin arkasındaki isim olan J.A. Bayona üstleniyor.

Star Trek: Beyond filminin yazarları JD Payne ve Patrick McKay ikilisinin hem senaryosunu yazdığı hem de yürütücü yapımcılığını üstlendiği dizide Peter Jackson da kendi elleriyle oluşturduğu yaratıcı ekibiyle danışmanlık yapacak. İlk Lord of the Rings filmi The Fellowship of the Ring‘den önceki bir zamanda geçeceği açıklanan dizi, İkinci Çağ (Second Age)’de kitaplar ile sinema filmlerinin 3000 yıl öncesini anlatacak. Robert AramayoNazanin BoniadiMorfydd ClarkMarkella Kavenagh, Maxim Baldry, Joseph Mawley, Ema Horvath, Ismael Cruz CórdovaOwain Arthur, Tom Budge, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith ve Charlie Vickers gibi isimlerin yer aldığı projenin ismiyle ilgili belirsizlikler devam ediyor.

Çalışmaların son sürat devam ettiği projenin yapımcıları, daha önce bu yolculukta kendilerini “Shire’dan yola çıkan Frodo gibi” hissettiklerini açıklamıştı. Seride yer almayacak ama projenin bir parçası olacağına inandığımız Elijah Wood, Amazon’un isim konusunda daha dikkatli olması gerektiğini paylaştı. Geçen sene “Dizinin hikayesi bizim parçası olduğumuz zamanın çok öncesinde geçiyor. O yüzden The Lord of The Rings ismini kullanmak yanıltıcı” açıklamasını yapmıştı. Bu ay Empire dergisine Harry Potter yıldızı ve bir yaklaşığı Daniel Radcliffe’le birlikte misafir olan Wood, bu açıklamaların devamı niteliğinde kendi fikrini tekrarladı. Diziye neden The Lord of The Rings dendiğini anlamadığını ve bunun iki yapıma da zarar verebileceğini düşündüğünü paylaşan Wood’a hak vermemek pek mümkün gözükmüyor.

Bizce de aynı evrende geçmesine rağmen farklı hikayeleri anlatacak bu diziye farklı bir isim konulması herkes için en doğru karar olur gibi. Henüz prodüksiyon çalışmalarının devam ettiği dizinin yayın tarihi yaklaştıkça bu konunun tatlıya bağlanacağına inanıyoruz.