danny boyle’un sex pistols dizisinden ilk kareler geldi

danny boyle’un sex pistols dizisinden ilk kareler geldi


bu dizi beklenir...


Danny Boyle imzası taşıyacak altı bölümlük FX dizisi Pistols, punk camiasının önde gelen gruplarından Sex Pistols’ın gitaristi Steve Jones‘un hayatını anlatacağının duyurulmasıyla “merakla beklenenler” listemize üst sıralardan giriş yapmıştı. Bir süredir haber alamadığımız yapımdan ilk görseller paylaşıldı.

Daha önce Trust isimli yapımda FX ile çalışan Danny Boyle’un tüm bölümlerde yönetmen koltuğunda oturacağı, hatta yapımcı olarak yer alacağı Pistol, anlatacağı dönem ve hikaye kadar kamera arkasında önemli isimleri bir araya getirmesiyle de dikkat çekiyor. Dizinin senaryosu Moulin Rouge!’un senaristi Craig Pearce ile 24 Hour Party People’ın senaristi Frank Cottrell Boyce imzasını taşıyor. Steve Jones’un Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol isimli kitabından televizyona uyarlanacak dizi, Jones ve Sex Pistols’ın İngiltere’nin toplu konutlarında başlayıp Kings ROAD Sex Shop’a, oradan da ikon olarak müzik tarihine adını yazdırdığı dönemi bol müzikli bol da deri ceketli bir şekilde anlatacak.

Dizinin oyuncu kadrosuna bakacak olursak Pistols’ta Steve Jones’u Babyteeth filmiyle dikkat çeken Toby Wallace canlandırıyor. Game of Thrones’un Arya Stark’ı Maisie Williams ise Jordan olarak da bilinen punk ikonu Pamela Rooke rolüyle karşımıza çıkacak. Bu ikiliye Anson Boon (John Lydon), Louis Partridge (Sid Vicious), Jacob Slater (Paul Cook), Fabien Frankel (Glen Matlock), Dylan Llewellyn (Wally Nightingale), Sydney Chandler (Chrissie Hynde) ve Emma Appleton (Nancy Spungen) gibi isimlerin eşlik eeceği yapımdan paylaşılan fotoğraflar karşımızda beklemeye değer bir yapım olduğunu kanıtlar nitelikte gözüküyor.

Yayın tarihiyle ilgili bir detayın henüz paylaşılmadığı Pistol için yılın sonunu hedeflemek çok da yanlış olmaz gibi geliyor. Trainspotting’vari bir atmosferin bizleri beklediğine inandığımız Pistol’dan yakın zamanda bir teaser fragman görmemiz de epey muhtemel.