john wick’in yönetmeni chad stahelski, ghost of tsushima’yı sinemaya uyarlıyor

john wick’in yönetmeni chad stahelski, ghost of tsushima’yı sinemaya uyarlıyor


izlenir


John Wick serisinde çıkardığı işle büyük başarı yakalayan ve kendisini Hollywood’un para makinesi aksiyon filmlerinin tam göbeğine atan Chad Stahelski, 2020 yılında piyasaya çıkan ve aldığı olumlu eleştirilerle yıl sonu listelerinde yılın oyununa aday gösterilen Ghost of Tsushima’nın beyaz perde uyarlamasını gözüne kestirmiş durumda.

1274 yılında samuraylığın saygın bir meslek olduğu bir dönemde geçen Ghost of Tsushima, temelde Moğol imparatorunun gelip Tsushima adasını işgal etmesini anlatan oyun, hayatta kalma fırsatı yakalamış son son samuraylardan biri olan Jin’in, yeniden ayağa kalkmak ve halkını korumak için bugüne kadar çok da alışık olmadığı şekilde düşmanlarıyla karşı karşıya gelmesini anlatıyor.

Sucker Punch Productions ve Sony Pictures ortaklığında hayata geçirilecek proje için Playstation Productions’ın başında bulunan Asad Qizilbash, uyarlama hakkında “Jin’in hikayesini kendi bakış açılarından sinemaya aktaracak Chad Stahelski ve 87Eleven Entertainment ile birlikte çalışacağımız için heyecanlıyız. Chad gibi oyunlarımıza tutku besleyen yaratıcı ortaklarla çalışmayı seviyoruz ve yeni kitlemiz ile hayranlarımızı heyecanlandıracak zengin işler yaratacağımıza eminiz.” açıklamasını yaptı.

Özellikle filmin büyük ir çoğunluğunu kaplayacak aksiyon sahnelerinde yönetmenin deneyiminden faydalanmak istediklerini belirten Sucker Punch Productions’ın oyun direktörü Nate Fox, Jin’in gerilim dolu mücadelelerinin hakkını verebilecek en yetenekli ismin Chad Stahelski olduğunu paylaştı. açıklamasında dile getirdi.

Henüz vizyon tarihi ya da oyuncu kadrosuyla ilgili konuşmak için çok erken olan projenin, yakın zamanda oyun ve sinema dünyasıyla kurulacak ilişkinin önemli adımlarından biri olacağını tahmin etmek zor değil. Başarılı oyunun en az kendisi kadar başarılı bir filmini izlesek bizce bu projede herkes kazanmış olur.