moby’nin kendi hayatını ve kariyerini anlattığı “moby doc”tan ilk fragman

moby’nin kendi hayatını ve kariyerini anlattığı “moby doc”tan ilk fragman


oynat bakalım


Our Vinyl Weighs a Ton: This Is Stones Throw Records isimli belgesel ile sevdiğimiz plak şirketlerinden Stones Throw’un bizi iç dünyasına davet eden yönetmen Rob Bralver’ın yönetmen koltuğunda oturduğu Moby belgeseli “Moby Doc”tan bir fragman paylaşıldı.

Geçtiğimiz hafta 2018’de Gustavo Dudamel ve Los Angeles Filarmoni Orkestrası ile gerçekleştirdiği konserin ruhani devamı niteliğinde olduğuna inandığımız ve Budapeşte Sanat Orkestrası’yla kaydedilen Reprise albümünü duyuran Moby, diskografisinin en popüler şarkılarından Porcelain’i Jim James’le seslendirdiği bir kayıt paylaşmıştı.

Kariyerinin her döneminde farklı bir müzik türünde üretim yapıp yine de başarılı olan Moby; Moby Doc isimli bu biyografik belgeselde çalkantılı kişisel hayatı ve yeraltı punk gruplarından liste başı solo kariyerine, oradan bağımlılıkla mücadelesine ve son olarak da hayatını bir vegan olarak sürdürmesi gibi farklı konulardan bahsediyor. İçerisinde David Lynch, David Bowie ve Shepard Fairey gibi isimelerin de yer aldığı belgeselde tabi ki konser görüntüleri, yeniden canlandırmalar, röportajlar ve arşiv görüntülerinin karışımından hazırlanan bir içerik eşlik edecek.

28 Mayıs’ta yayınlanacak belgeseli daha sonra malum platformlardan izleyebileceğiz.