questlove’ın “summer of soul” belgeselinden yeni fragman

questlove’ın “summer of soul” belgeselinden yeni fragman


2 temmuz


The Roots grubundan tanıdığımız DJ, prodüktör, davulcu, on parmağında on marifet diyebileceğimiz Ahmir-Khalib Thompson aka Questlove’ın, Black Woodstock festivalini konu alan güçlü ve etkileyici belgeseli Summer of Soul’dan yeni bir fragman paylaşıldı.

60’lı yılların sonuna damga vuran Woodstock furyasının Afrika versiyonu olan Summer of Soul, Afrika-Amerikan müziğini ve kültürünü kutlama amacıyla düzenlenen, günümüzdeki festivallerin esin kaynağı olarak nitelendirebileceğimiz Harlem Cultural Festival adıyla da bilinen Black Woodstock’ın hikayesini anlatıyor.

Altı haftalık geniş bir zamana yayılan Harlem Cultural Festival’ın unutulmaya yüz tutmuş, hiç görülmemiş görüntülerinden oluşan belgeselde Stevie Wonder, Nina Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Ray Baretto, Abbey Lincoln & Max Roach gibi isimlerin ve daha önce hiç görülmemiş konser kayıtları yer alıyor.

İlk gösterimini gerçekleştirdiği Sundance Film Festivali’nden Büyük Jüri Ödülü ve Seyirci Ödülünü kazanarak dönmesiyle de ayı bir ilgi çekiciliğe sahip belgesel, müzik severlerin havada kapacağı bir yapım gibi gözüküyor. 2 Temmuz’da Hulu üzerinden ilk kez izleyiciyle buluşan belgeseli yakında malum platformlardan izleyebiliriz