todd field’ın cate blanchett’li yeni filmine üçlü takviye

todd field’ın cate blanchett’li yeni filmine üçlü takviye


tár


In the Bedroom ve Little Children filmleriyle elindeki cevherleri ispatladıktan sonra sinemaya küsmüşçesine yönetmenliğe ara veren Todd Field, bir süre önce Cate Blanchett’in başrolünde olduğu yeni filmi TÁR için çalışmalara başladığını duyurmuştu. Mevzubahis filmin prodüksiyonuna bugün üç yeni isim daha katıldı.

Phoenix, Barbara ve Yella gibi yapımlarla Avrupa sinemasında adını duyururken, Homeland dizisi ile Hollywood’a da göz kırpan Nina Hoss bu isimlerden ilki. İkinci isim ise Portrait of a Lady on Fire ile sağlam bir çıkış yapan Fransız oyuncu Noémie Merlant. Bu iki isime ek olarak, Joker ve Chernobyl gibi yapımlar için hazırladığı soundtrack’lerin yanı sıra stüdyo albümleri de dahil yaptığı her işle aklımızı alan Hildur Guðnadóttir de TÁR filmine besteleriyle katkıda bulunacak.

Field’ın 15 yıl aranın ardından çekeceği ilk filmi TÁR, halihazırda müthiş bir kariyere sahip olan Lydia Tár isimli dünyaca ünlü bir müzisyenin kendisini daha da yukarılara taşıyacak yeni bir senfoniyi kaydederken yaşadığı zorluklara ve bu zorlukları yaşarken kendisine duygusal destekte bulunan altı yaşındaki evlatlık kızı Petra ile olan ilişkisine odaklanıyor. Prodüksiyon aşaması yakında başlayacak TÁR’ın 2022’de vizyona girmesi bekleniyor.