mix festival 2021’in çok sesli line-up’ına yakından bakıyoruz

mix festival 2021’in çok sesli line-up’ına yakından bakıyoruz


5-6 kasım’da zorlu psm’deyiz


Senelerdir festival açlığımızı gidermeye çalışan organizasyonlar arasında gönlümüzü kazanan nokta atışı festivallerden MIX Festival, öpüp başımıza koysak yeridir diyeceğimiz line-up’ıyla 5-6 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM’yi beşinci kez ziyaret edecek.

2016’da başlayan serüvenine yıllar içinde Apparat, Booka Shade, N’to, Joachim Pastor, Kazy Lambist, Polo & Pan, Sophie Hunger, Aurora, Her gibi dünyaca tanınan müzisyenlerin yanı sıra yerli sahneden de Hey! Douglas, Barış K, BaBa ZuLa, Islandman, Aga B, She Past Away ve böyle saysak daha uzayıp gidecek bir sürü ismi konuk eden MIX Festival, pandemi sebebiyle 2020 yılını pas geçmişti. Heyecanı yüksek MIX Festival’ın bu seneki konukları ise yine dondurmalı katmer tadında. 5-6 Kasım’da kimler kimlerle beraber, gelin şöyle bir bakalım.

5 KASIM CUMA

Ah! Kosmos

Basterds ve Beautiful Swamp isimli iki albümüyle bu toprakların insanına ambient techno ile nasıl dans edilir öğreten, öğrettiği kadar kendi de öğrenen ve her işiyle öncekinin bir üstüne koyan Başak Günak’ın ayıla bayıla dinlediğimiz müzikal projesi Ah! Kosmos, MIX Festival’ın ilk gününde reddedemeyeceğimiz bir teklif olarak karşımıza çıkacak.

AhmetJah

Katıldığı 50’den fazla festivalle 12 seneden fazla bir süredir topladığı analog ve psychedelic sesleri festival aşkıyla yanıp tutuşanlarla buluşturmaya baş koyan AhmetJah, MIX Festival’da bizi bir gönül yolculuğuna çıkarmayı hedefliyor.

Cihangir Aslan

2018’de yayınladığı ilk albümü Roots ile beraber yine aynı sene gerçekleşen Sónar İstanbul’da ilk canlı performansını sergileyen Cihangir Aslan, Zor, Mecra, Babylon gibi mekanlarda İstanbul gece hayatının dürbünle aranan isimlerinden biri haline gelmişti. Cihangir Aslan, electronica ve downtempo sularında yüzen canlı performansıyla şimdi de MIX Festival’a konuk oluyor.

COMA

Son olarak 2019’da yayınladıkları Voyage Voyage albümleriyle elektronik müziğin melankolik yüzünü suratımıza vuran Georg Conrad ve Marius Bubat ikilisinin nadide müzikal projesi COMA, dertli gönüllerimizin tercümanı olmak için MIX Festival’ı ziyaret ediyor. Bizim ilk gün favorimiz dersek ağzımız yalan kokmaz.

Far Caspian

İrlandalı multi-enstrümantalist Joel Johnston’ın projesi Far Caspian, coming-of-age türünün sinemadaki karşılığı neyse müzikteki karşılığını da ilk albümü Ways to Get Out ile kulaklarımıza sunmuştu. Far Caspian, gençliğe duyulan özlemi zengin armonik melodilerinin ve keskin ritimlerinin ustaca birleşimiyle MIX Festival’da yad etmeye geliyor.

Gaye Su Akyol

Anadolu müziğine surf rock ve grunge elementlerini ekmek gibi banıp pyschedelic folk rock’a fütüristik bir bakış atan Gaye Su Akyol’u anlatmaya gerek var mı, bilemiyoruz. Bilenler bilmeyenlere GSA’nın İstikrarlı Hayeller’ini anlatsın. Olmadı, 5 Kasım’da Zorlu PSM’ye gelin, MIX Festival’da o size anlatır zaten.

Günce Acı

2014’ten beri İstanbul’da, son zamanlarda da Avrupa’da mekanları, festivalleri turlayan Günce Acı, ilhamını indie-dance, new wave ve electronica türlerinden alan performansıyla MIX Festival’ın ilk gününde yer alacak isimler arasında.

Nova Norda

Varım isimli ilk hitinin ardından yerli alternatif dinleyicinin radarına takılan Nova Norda, synth-pop türünün ülkemizdeki sevilen temsilcilerinden biri haline gelmiş, yerli festivallerin de aranan ismi olmuştu. Fazla aramaya gerek yok; Nova Norda, 5 Kasım’da MIX Festival’da.

6 KASIM CUMARTESİ

AaRON

YouTube’da 15 senedir Türk dinleyicisinin uğrak yerlerinden biri olan U Turn (Lili) diye bir gerçek var. Şimdi o video’ya girsek yorumlar kısmında sizin de adınızı buluruz, itiraf edin. O şarkıya imza atan Simon Buret ve Olivier Coursier’den oluşan Fransız pop rock ikilisi AaRON, MIX Festival’ın ikinci gününde U Turn (Lili)’yi ve onlarcasını seslendirmeye geliyor.

Anıl Küçükyıldız

İlhamını Madlib, J Dilla ve Roy Ayers gibi üstadlardan alan Anıl Küçükyıldız, Berklee College of Music’te çello eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri dönmüş ve Anıl adındaki ilk albümünü de 2019’da piyasaya sürmüştü. Jazz-Funk, Boogie, Disco ve Hip-Hop türleri arasında gidip gelen Anıl Küçükyıldız, 6 Kasım’da pisti hızlandırmak için direksiyon başında olacak.

Claire Laffut

Bu sene yayınladığı ilk albümü Bleu ile dijital mecralara adını sağlam bir şekilde bırakan Claire Laffut, yakın zamanda daha fazla büyük haber alacağımızı düşündüğümüz isimler arasında. Avrupa sahnesinde şimdiden kendinden söz ettiren Claire Laffut, MIX Festival’da da yerli dinleyiciye kendini kanıtlamaya geliyor.

GOOSE

Belçika’nın dört atlısı GOOSE, 2000’ler başından beri kendilerinden birkaç yaş büyük Soulwax’in izinden devam ederek Avrupa’nın dance-punk ve electronic rock sahnesinde kendilerine sağlam bir yer edindi. Something New adındaki son albümlerini de bu sene servis eden GOOSE, MIX Festival’ın ikinci gününde merakla beklediğimiz isimlerden biri.

Islandman

Tolga Böyük, Erdem Başer ve Eralp Güven’in über güçlü üçlüsü Islandman, yaklaşık beş senedir alternatif sahnenin gözbebeklerinden biri olmuş halde. Elektro akustik dans müziğiyle dinleyene dans ederken hem ter döktüren hem de yorgunluğu attıran Islandman, MIX Festival’ın ikinci gününde bizi bekliyor.

Jakuzi

İlk albümü Fantezi Müzik ile fantastik bir çıkış yakalayarak hem bizim hem de City Slang’in gönlünü kazanan Jakuzi, geçtiğimiz aylarda iki şarkılık Açık Bir Yara EP ile kendini hatırlatmıştı. Yerli sahnede synth-pop ve dark wave türlerinin bayrak taşıyıcısı konumuna ulaşan canımız Jakuzi, 6 Kasım’da MIX Festival’da coşturmaya geliyor. Bizi de en önde bulabilirsiniz.

Lalalar

Ali Güçlü Şimşek, Barlas Tan Özemek ve Kaan Düzarat’ın Anadolu melodilerinin funk, rock ve psychedelic dansına dansla karşılık veren birleşimi Lalalar, MIX Festival’ın ikinci gününde ter döktürmeyi amaçlayan bir diğer üçlü olarak karşımıza çıkacak. Sahneleri zamanla roket gibi bişeye dönüşen grubu hala izlemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Yapmayın.

Style-ist

1998’den bu yana New York ve Amsterdam sahnesinde downtempo’dan breakbeat’e, drum’n bass’ten hip-hop’a uzanan setleriyle sahnenin tozunu atan Style-ist, bu sefer de MIX Festival’da vizyoner bir setiyle alkışımızı almaya geliyor.

Vitalic

2017 çıkışlı Voyager’ın ardından Dissidænce Episode 1 isimli yeni albümünü bu sene servis eden Vitalic, techno, rock, disko, pop ve punk türlerini tek potada eritiyor. Konserlerinde eşsiz bir deneyim sunan ağır isim Vitalic, MIX Festival’ın ikinci gününde de sergileyeceği görsel şovuyla merakımızı gıdıklıyor.

Samanlıkta iğne aramak gibi bir line-up dizen, yetmezmiş gibi bir de bu line-up’ı iki güne sığdıran MIX Festival 2021, 5-6 Kasım tarihlerinde Zorlu PSM’de bizleri bekliyor. Biletler için buraya koşalım.