pedro almodóvar’ın ingilizce çekilen ilk uzun metraj filmine cate blanchett takviyesi geldi

pedro almodóvar’ın ingilizce çekilen ilk uzun metraj filmine cate blanchett takviyesi geldi


a manuel for cleaning women


İspanyol sinemasının yaşayan efsanesi Pedro Almodóvar’ın sıradaki filmi A Manuel for Cleaning Women’dan yeni haberler var. Almodóvar’ın İngilizce dilinde çekilen ilk uzun metrajı olma özelliğini taşıyan filmin başrolü Cate Blanchett‘e emanet edildi.

Yakın zamanda vizyona girmesi beklenen yine, yeni, yeniden Penélope Cruz’lu filmi Madres paralelas aka Parallel Mothers ile de adı gündemde olan usta yönetmen, geçtiğimiz sene prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Tilda Swinton’lı kısa filmi The Human Voice ile ilk defa İngilizce dilinde bir projeye girişmişti. Almodóvar’ın önümüzdeki sene yayınlanması beklenen yeni filmi A Manuel for Cleaning Women ise yönetmenin filmografisindeki ilk İngilizce uzun metraj olarak karşımıza çıkacak.

Oyuncu kadrosunda şimdilik sadece Cate Blanchett’in yer aldığını öğrendiğimiz A Manual for Cleaning Women, Lucia Berlin’in aynı isimli kısa hikaye koleksiyonundan uyarlanacak. 43 hikayenin yer aldığı koleksiyondan beş tanesinin yer verileceği filmin çekimleri Teksas, Oakland ve Mexico gibi ABD eyaletlerinde tamamlanacak.

Pedro Almodóvar’ın yakın zamanda daha fazla detay duymayı umduğumuz sıradaki filmi A Manual for Cleaning Women’ı bekliyor ve yönetmenin yeni filmi Madres paralelas’ın fragmanını aşağı bırakıyoruz.