david tennant’lı around the world in 80 days, ikinci sezon onayını kaptı

david tennant’lı around the world in 80 days, ikinci sezon onayını kaptı


peki 40+40 mı yoksa direkt 160 mı?


Good Omens, Broadchurch ve Doctor Who gibi dizilerin sevilen yüzü David Tennant’ın başrolünü üstlendiği Around the World in 80 Days dizi uyarlamasından geçtiğimiz hafta bir fragman yayınlanmıştı. Merakla beklediğimiz uyarlama, ilk sezonu yayınlanmadan ikinci sezon onayını PBS’ten aldı bile.

PBS ekranlarında sekiz bölümlük ilk sezonuyla yayınlanmaya hazırlanan dizi, Jules Verne’in daha önce de beyaz perdeye ve televizyona sayısız kere uyarlanan Around the World in 80 Days ya da dilimizdeki adıyla Seksen Günde Devriâlem eserini konu alıyor. Eserin baş kahramanı Phileas Fogg’u David Tennant canlandırırken Fogg’un yoldaşları Abigail Fix’e Leonie Benesch, Passepartout’a ise Ibrahim Koma hayat veriyor. Bu üçlü dizinin ikinci sezonunda da bizlerle olacak. İlk sezonda yer alacak Peter Sullivan, Anthony Flanagan, Shivaani Ghai ve Evan Hengst gibi isimlerin ikinci sezonda yer alıp, almayacağı ise şimdilik belirsiz.

Caleb Ranson’ın yaratıcılığını üstlendiği dizinin ikinci sezonuna Life on Mars, Ashes to Ashes ve The Living and the Dead gibi yapımlara imza atan Ashley Pharoah yürütücü yapımcı olarak katkıda bulunacak. Pharoah ayrıca, bir diğer Jules Verne eseri Journey to the Centre of the Earth ya da dilimizdeki adıyla Dünyanın Merkezine Yolculuk’un dizi uyarlamasında da yürütücü yapımcı olarak yer alacak. Henüz yapım öncesi aşamada olan Journey to the Centre of the Earth’ün yayın tarihi şimdilik belirtilmemiş. Around the World in 80 Days ise sekiz bölümlük ilk sezonuyla 2 Ocak’ta PBS ekranlarında olacak.